Skip to content

Κυδωνια – Αχιβαδες

March 20, 2008

Οι αχιβαδες στη φωτογραφια, τις εβγαλε απο τη θαλασσα και τις εφιαξε ο γλυκητατος φιλος μου Μανωλης στους Αγ. Αποστολους. Σκετες ετσι με θαλασσα και λεμονακι.
Η φωτογραφια στη βεραντα της Βασως που βλεπει πιατο τη θαλασσα.

Εχω ομως και μια ωραια συνταγη για παρεϊστικη και πολυ ευκολη.

12 σκελιδες σκορδο λυωμενες – μιλαμε δε θα μπορειτε να φιλησετε μετα -
5-6 φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα σε ροδελλες – το ασπρο και λιγο πρασινο -
1/2 φλυτζανι βουτυρο
1/4 φλυτζανιου ηλιελαιο
1/2 φλυτζανι ψιλοκομμενο μαιντανο
1/2 κουταλακι ριγανη
1/2 κουταλακι θυμαρι
1 φλυτζανι λευκο ξηρο κρασι
1 φλυτζανι ζουμακι απο τις αχιβαδες
1 φλυτζανι νερο
24 αχιβαδες καθαρισμενες

Λιωνω το βουτυρο και το λαδι μαζι σε ενα τηγανι και σωταρω το σκορδο για ενα λεπτο. Προσθετω το μαιντανο και τα μυρωδικα. Προσθετω στο τηγανι το κρασι, το ζωμο απο τις αχιβαδες και το νερο και σιγοβραζω για 2 λεπτα. Ριχνω μεσα τις αχιβαδες και τις σκεπαζω γα 10 περιπου λεπτα μεχρι να ανοιξουν.

Εχω ηδη αγορασει μια φρεσκια μπαγκεττα απο το φουρνο μου για ανελεητες παπαρες.

About these ads
11 Comments leave one →
  1. δεσποιναριον permalink
    March 20, 2008 7:04 am

    Δε βρηκα στρειδα βρε ζερο :(

  2. zero permalink
    March 20, 2008 11:19 pm

    Με τσακισες τωρα.
    Μα και αυτα ειναι εξαιρετικα.
    Βγαλε ουζακι Δεσποινα, φωναξε και τον Ερρικο να το καψουμε το μαγαζι.
    Να’χα και το αισθημα κοντα, να αρχισουμε τα τραγουδια …να στο γκρεμισω το μαγαζι.

  3. karvouna permalink
    March 21, 2008 12:53 am

    Όλα κι όλα, ψηφίζω Μανώλη με σκέτο λεμόνι.
    Και κάνω κι ένσταση στο δεύτερο γιατί μ’ εκνευρίζει που δεν μπορώ να βρώ εύκολα τον σάκο με το αμμουδάκι στις βασιλικές γυαλιστερές αχιβάδες!!!

  4. δεσποιναριον permalink
    March 21, 2008 4:56 am

    @ζερο μου, τοση χαρα με πεντε αχιβαδες!!!

  5. δεσποιναριον permalink
    March 21, 2008 5:03 am

    Δημητρη, κι εγω ψηφιζω Μανωλη που ειναι βουτηχταρας και μου φιαχνει καλοκαιρινα επεισοδεια.

    Τα αλλα ειναι για εδω που δεν εχει κυμα, τουλαχιστο οχι γαλαζιο.

  6. cook permalink
    March 22, 2008 10:21 pm

    πολύ μυρωδάτη η συνταγή…να τη δοκιμάσω με γαρίδες;…γιατί τ’αλλα θαλασσινά δε μου κάθονται καλά…:)

  7. δεσποιναριον permalink
    March 23, 2008 1:06 am

    Χμ, δεν ειμαι σιγουρη οτι στιε γαριδες παει πολυ τοσο σκορδο γιατι εχουν ντελικατη γευση, αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα.

  8. zero permalink
    March 23, 2008 8:24 pm

    Ναι, αυτα ειναι τα αγαπημενα μου.
    Κοιτα ποσο ομορφα ειναι ρε μπλογκερ…
    ετσι μου ερχεται να βουτηξω μεσα στην οθονη…

  9. cook permalink
    March 23, 2008 10:15 pm

    θα παραλείψω το σκορδο καλύτερα…ή εστω θα βαλω ελαχιστο…

  10. zero permalink
    March 24, 2008 4:21 pm

    Νομιζω … πως και η μουσικη ταιριαζει σε αυτη την ουζοκατασταση.

  11. δεσποιναριον permalink
    March 24, 2008 4:47 pm

    Μπα, η ουζοκατασταση θελει μπαγλαμαδακι, αλλα ειπα να μη το κανουμε τεκε το μπλογκ βρε μπλογκερ μου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers

%d bloggers like this: