Skip to content

Thanksblogging

November 26, 2009

Thanksgiving-Charlie-Brown ...

Σημερα ειναι ημερα των Ευχαριστιων στην Αμερικη. Ξερετε το γνωστο Thanksgiving με την γαλοπουλα του και τα μπιρμπιλικια που την περιβαλλουν. Με τις οικογενειες να μαζευονται απο νωρις το απογευμα στα σπιτια τους, και να αρχιζουν ενα αργοσυρτο φαγοποτι που θα τους αφησει ολους με πονοκεφαλο και ενοχες.  Ειναι η μερα που στα αεροδρομια γινεται το ελα να δεις, αφου  με την  σκορποδιαλα των οικογενειων για να πας στο σπιτι της μαμας και του μπαμπα πρεπει να εχεις κλεισει θεση εδω και δυο μηνες.  Και καλα να μην εχει ακομα μπει ο χειμωνας φορτσατος.  Ειναι τοσο συνηθισμενη η περιπτωση να προκυψουν χιονοθυελλες στις μεσοπολιτειες,  και να περασουν οι χαρουμενοι εκδρομεις μια αξεχαστη νυχτα στο Ο’Χαρα του Σικαγου.

Παιδικες χειροτεχνιες σε σχημα γαλοπουλας η  πρωτων αποικων (pilgrims) στολιζουν το ψυγειο της μαμας και της γιαγιας.  Στα καταστηματα τροφιμων, βουνα οι κονσερβες με τα φασολακια (το λαχανικο των Ευχαριστιων) και με τον πολτο κολοκυθας που θα γινει, ταρτα, σουπα η κατι αλλο πορτοκαλι που θα στολισει το τραπεζι του δειπνου.  Παραμονη του Thanksgiving, μη διανοηθει κανεις να παει να ψωνισει τροφιμα.  Αλλα και να τολμησει, θα καταλαβει μετα απο μια ωρα βολτας στο παρκινγκ οτι, η θα πρεπει να παραιτηθει απο καθε προσπαθεια, η  στην καλυτερη περιπτωση που υπαρχει συνοδηγος, να τον στειλει με την λιστα για τα ψωνια ενω εκεινος συνεχιζει τις ατελειωτες βολτες στο παρκινγκ.

Εμεις δεν εχουμε ιδιεταιρες προετοιμασιες για τις Ευχαριστιες.  Οπως καθε χρονο (τα τελευταια δεκαπεντε χρονια)  θα παμε στης ωραιοτατης κουμπαρας οπου παντα ετοιμαζεται υπερπαραγωγη.  Τα λινα, τα κρυσταλλα, οι πορσελλανες ειναι ολα ετοιμα για να δεχτουν το πτηνο,  τους πουρεδες και τις κολοκυθες.  Η ωραιοτατη κουμπαρα αλλαζει τις συνταγες καθε χρονο για να μη βαριομαστε, αλλαζει την γεμιση,  τις σαλατες, τα γλυκα και το ωραιοτατο φορεμα με το οποιο θα μας υποδεχτει.  Ο ωραιοτατος κουμπαρος απο την αλλη, που καταγεται απο το Κονεκτικατ που ειναι πολυ φιν φον πολιτεια, αναλαμβανει το ντεκορ και το στρωσιμο του τραπεζιου.  Επισης αναλαμβανει και το κοψιμο της γαλοπουλας που ειναι ανδρικη δουλεια!  Δε ξερω γιατι ομως,  οποιον ανδρα και να εχω δει με μαχαιρι πανω απο το ξεροψημενο πουλι, το κοιτα με δεος και παντα την ιδια απορια: Πως να το κοψω τωρα το θεριο;  Το ιδιο ακριβως βλεμμα ,και την ιδια απογνωση εχει ο Ερρικος με μαχαιρι πανω απο την βασιλοπιττα.

Το τραπεζι των ευχαριστιων περιλαμβανει παντα και ενα πιατο-αμερικανια που μπορει να σερβιριστει ακομα και σε κρυσταλλινο μπωλ, αλλα προς Θεου, απαγορευεται να χαλασει το σχημα του. Ειναι η γνωστη σαλτσα απο κρανμπερις που πρεπει να διατηρει τα δαχτυλιδια της κονσερβας.  Η ωραοτατη κουμπαρα βγαζει αναφυλαξια με αυτο το  κιτς πιατο, αλλα ο ωραιοτατος κουμπαρος το θελει στο τραπεζι και καλα κανει , γιορτη του ειναι δεν μπορουμε εμεις οι ξενοφερτοι να του χαλαμε τα εθιμα.  Ελπιζω να το εχουμε και φετος, ετσι για να κανουμε και λιγη πλακα.

Εν τω μεταξυ δε Μποζολαι Νουβω ετ αριβέ , παντα στην ωρα του με ωραιο χρωματακι σαν κοκκινελι και χτες το βραδυ το δοκιμασαμε συνοδεια τυριων και σταφυλιων.

Και στην παραζαλη του μποζολαι, σκεφτομαι οτι πρεπει κι εγω κατι να κανω εδω μεσα για να δικαιολογησω την αυριανη ημερα.

Ευχαριστω λοιπον, την WordPress που εφιαξε αυτο εδω το μαραφετι,  ολους εκεινους που κανουν κλικ και ερχονται εδω, εκεινους που αφηνουν σχολια και ιδιεταιρα εκεινους που με αγκαλιασαν με αγαπη κι ας βρισκομαι στην αλλη ακρη του κοσμου.

Ευχαριστω ολους εκεινους που προεβαλαν το μπλογκακι με τον δικο του τροπο ο καθενας, ειτε αυτο ηταν ενας απλος συνδεσμος ειτε μια εφημεριδα.

Τελος ευχαριστω τον Πιερ, τον Γκαστον και τον Ζακ, τα κατσαρολια και τις κοκοτες που πρωταγωνιστησαν στις αναρτησεις αλλα και  την μικρη μου Olympus Stylus.

Σας φιλω γλυκα.

About these ads
45 Comments leave one →
  1. November 26, 2009 1:57 am

    Καλές Ευχαριστίες στης Ωραιοτάτης και του Ωαραιοτάτου Κουμπάρους. Να περάσετε υπέροχα. Βλέπω ότι δεν το καταπίνεις το θέμα γκράνμπερι σός. Σου έχω ξαναγράψει πως ο Αλεξανδρίνος ακόμη τηλεφωνεί στη γιαγιά να της πεί πως η μαμά του σερβίρει τη γαλοπούλα με μαρμελάδα. Η μάννα μου συνεχίζει να εξανίσταται τί ταϊζω το παιδί!
    Φέτος το παιδί θα γευτεί την παραδοσιακή γαλοπούλα της γιαγιάς χωρίς μαρμελάδα κόκκινη κι έτσι θα ησυχάσει η μητέρα.
    Ελπίζω ο καιρός να είναι ευνοϊκός για το ξεστράτισμα. Εδώ ως γνωστόν οι Ευχαριστίες έρχονται τον Οκτώβρη κι έτσι μπορούμε ήσυχα να ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετς,
    Φιλάκια

    • November 27, 2009 12:05 pm

      Πρωϊ της επομενης του Θενξγκιβινγκ και ευτυχως δεν εφαγα παρα πολυ ουτε ηπια πολυ κι ετσι ουτε τυψεις αισθανομαι και ειμαι ετοιμη να εκδραμω σε κανενα Μπλουμις, αλλα οχι ακομα, δε το σηκωνει το νωρις ο οργανισμος μου! Καναδεζα δεν ειναι η κρανμπερι σως που με ξενιζει αλλα ο αναποδος κυλινδρος στο καλο μπωλακι! Χτες δεν ειχε τετοιο. Τελικα η γνωμη της νοικοκυρας μετραει! Ειχε ωραια σως με ολοκληρο μπερι! Ο καιρος μας ειναι βροχερος και ομιχλωδης αλλα δε μας κρατα μεσα.
      Η μαμα μου οποτε εχει βρεθει σε τραπεζι αμερικανων, τρωεει ελαχιστα. Νομιζω εκεινη η γενια δεν ξεφυγε ποτε απο τις παραδοσιακες της γευσεις.
      Τα φιλακια μου στελνω προς βορραν!

  2. Melissoula permalink
    November 26, 2009 6:18 am

    Χαπι θενκσγκιβινγκ λοιπον! Το παλιο μου αφεντικο ειναι απο το κονεκτικατ αλλα ο καημενος φετος θα γιορταζει στο σολον, πικρα!! Η γυναικα του η τζινι δεν ειχε κονσερβα κρανμπερι…λες επειδη δεν μπορουσε να βρει εδω; Εφτιαχνε τη σως μονη της και ηταν συμπαθητικη νομιζω :-)
    το μποζολε εφτασε βεβαια οπως παντα την τριτη πεμπτη του νοεμβρη και φυσικα το παιρνω γιατι μου αρεσει η ετικετα στο μπουκαλι!!

    • November 27, 2009 12:08 pm

      Η σπιτικη σως ειναι πολυ καλη Μελισσακι. Βρισκω οτι γευστικα ταιριαζει με το μαυρο κρεας της γαλοπουλας αλλα οχι με το ασπρο.
      Το μποζολαι ειναι πια εθιμο, φρεσκο κρασακι οχι μεγαλων αξιωσεων αλλα απο ετικεττα.. υπερπαραγωγη συμφωνω!

      • November 27, 2009 8:02 pm

        και μολις σημερα προσεξα οτι αλλη ετικεττα εχει το μποζολε εδω και αλλη εκει και στην Ελλαδα. εδω εχουμε ενα μπουκαλι λουλουδατο με κοκκινα, ασπρα, μπλε λουλουδακια ενω το εξαγωγης ειναι αλλο (για τον ιδιο παραγωγο μιλαμε φυσικα)!

        • November 27, 2009 11:40 pm

          Ο Ζωρζ μελισσουλα μου θησαυρισε με αυτη την
          μπιζνα! Εδω να δεις περαση που εχει!

  3. Χριστινα permalink
    November 26, 2009 6:54 am

    Happy Thanksgiving Δεσποινακι!!
    ειχα τη χαρα να ζησω αυτη τη γιορτη στο Ελληνοαμερικανικο Κολλεγιο με μικρα παιδακια κ να φτιαξω απειρες χειροτεχνιες κ την αγαπησα :)

    • November 27, 2009 12:10 pm

      Χριστινακι ειναι οικογενειακη γιορτη και ισως η πιο σημαντικη τους. Τωρα σε μας οι αποικοι και οι γαλοπουλες δεν εχουν καμια ιδιεταιρη σημασια, αλλα αυτο που μαζευονται ολοι μαζι ειναι εκεινο που μου αρεσει.

  4. November 26, 2009 7:14 am

    Thanksgiving, λοιπόν, κι εσύ μπορείς να ευχαριστήσεις τους αμερικάνους γι’ αυτή τη γιορτή που σου χαρίζει ωραιότατες διακοπές και ωραιότατη παρέα με τους ωραιότατους κουμπάρους! Φιλιά

    • November 27, 2009 12:11 pm

      Χα χα Φωτεινουλα, ναναι καλα οι ανθρωποι που καθομαι 4 μερες! Φιλια!

  5. Veronica permalink
    November 26, 2009 7:33 am

    A εγω πολυ θα ηθελα να δοκιμασω την αμερικανια με την κρανμπερι σος καθοτι λατρευω τα μουρα……..νιαμ νιαμ………θελουμε φωτο απο το στολισμο των ωραιοτατων κουμπαρων!

    • November 27, 2009 12:13 pm

      Λοιπον αν βρεις φρεσκες κρανμπερις, τις βαζεις σε ενα κατσαρολακι και σιγα σιγα γινονται πολτος. Ζαχαρη αν θελεις λιγη γιατι ειναι αρκετα ξυνες. Επειδη εδω και δυο χρονια φερνω ολο το τραπεζι, φετος θα εστιασω στις λεπτομερειες μαλλον. Φιλια Βερα μου!

  6. Lonely permalink
    November 26, 2009 8:39 am

    Den katalaba tin cranberry sauce apla tin koitate? edo pantos i gemisi den leei tpt mprosta se autin pou ftiaxnei i giagia mou gia tin galopoula…milame kolasi…tis leo panta na ftiaxnei dipli giati gemisi me tirosalata einai oooola ta lefta…

    ego euxaristo kai esena pou eisai aksiagapiti kai panta ma panta toso glikia :)

    (p.s. den exo ksexasei tin panakota apla autin tin bdomada pnigomai xoris sosibio)

    • November 27, 2009 12:16 pm

      Οχι βρε μικρο μου! Απλα την σερβιρουν οπως βγηκε απο την κονσερβα. Εκει ειναι το κιτς! Φετος δεν ειχε αλλοιως θα σας την εφερνα. Λοιπον κι εμενα μου αρεσει το τυρακι στη γεμιση. Και τα καστανα και το ρυζακι και οι πιο δικες μας ουσιαστικες γευσεις. Και εισαι πολυ γλυκο πλασματακι! Ασε τωρα τις πανακοτες και κανε τις δουλιτσες σου! Ελπιζω τις γιορτες να τα καταφερεις να δοκιμασεις την κουζινα της γιαγιας παλι! Σε φιλω πολυ!

  7. November 26, 2009 12:49 pm

    Καλά να περάσετε με τους ωραιοτάτους!!!

    Η βασιλόπιττα που φτιάχνετε έχει σχήμα …ξεροψημένου πουλιού? χο,χο,χο

    • November 27, 2009 12:17 pm

      Οχι χαρα μου, απλα οι αντρες με μαχαιρι παθαινουν καποιο τραλαλα, εκτος φυσικα απο τον Φουντα!

  8. ANTIGONH APO KANADA. permalink
    November 26, 2009 1:12 pm

    Δεσποινακι ,
    πιο τελεια δεν μπορουσες να περιγραψεις το αμερικανικο Τhanksgiving !
    ετσι θα περιεγραφα και το καναδεζικο , που ομως γινεται την δευτερη δευτερα του Οκτωβρη . Αγαπω την σαλτσα απο κρανμπερις απο την πρωτη φορα που την δοκιμασα και νομιζω παει ομορφα με την γαλοπουλα και την γεμιση και τα δαχτυλιδια απο την κονσερβα δεν με ενοχλουν καθολου . Happy Thanksgiving λοιπον σε σενα και σε ολη σου την οικογενεια και καλη ζεκουραση.Και εγω σ’ ευχαριστω.

    • November 27, 2009 12:19 pm

      Να σου πω παντα νομιζω Αντιγονη οτι η Καναδικη κουζινα ειναι λιγο πιο νοστιμη απο την Αμερικανικη και ιδιεταιρα των μεσοπολιτειων! Με ειχε εντυπωσιασει στο Μοντρεαλ! Φιλια!

  9. Marthaki permalink
    November 26, 2009 2:36 pm

    Happy Thanksgiving και σε εσας με τους αγαπημενους σας κουμπαρους. Φετος δεν το βλεπω να εχη ολονυχτιο στο Οχαρα. Ο καιρος ειναι λιγο βροχερος και λενε οτι μπορει να δουμε και λιγουλακι χιονι. Αλλα, οταν το Δεσποιναριο μενει στο Οχαρα, με περνει τηλεφωνο και τοτε γινεται ολονυχτιο στο δικο μου το σπιτι!!
    Εγω σημερα κανω την κασεροπιττα της μαμας και την φερνω σε φιλους.
    Πολλα ευχαριστω για το φιν-φον μπλογκ.

    ΥΣ. Ειμαι καλυτερα!

    • November 27, 2009 12:22 pm

      Χαιρομαι Μαρθακι μου που εισαι καλυτερα, μου φαινεται οτι τελικα ολος ο κοσμος καποια γριπουλα δε θα την γλυτωσει! Κασσεροπιττα!! ΟΥΑΟΥ!!! Αυτο ειναι τραπεζι Θενξγκιβινγκ με τις νοστιμιες του! Τωρα εσεις οι Μακεδονες οταν λετε κασσεροπιττα εννοειτε οποιοδηποτε κιτρινο τυρι ναι; Πας τι χρησιμοποιεις; φυλλο, σφολιατα; ζυμη; και τι τυρακια; Πες τα ΟΛΑ!! Και φυσικα αν ξεμεινω στο Ο’ Χαρα θα ειναι χαρα μου να ερθω να σε δω! Φιλια κουκλα μου!

      • Marthaki permalink
        November 29, 2009 2:28 am

        Τα τυρια ειναι φετα και κασερι, 4 αυγα, γαλα, βουτυρο και απλα φυλλα για πιττα η μπακλαβα. Τα φυλλα σε τριγωνα με την γεμιση, τα τυλιγουμε σε κυκλους, ρυχνωμε λιγο γαλα απο πανω και το αφηνωμε στο ψυγειο για 5 ωρες και μετα το ψηνουμε. Εαν σε ενδιαφερει μπορω να σε στειλω την συνταγη. Χαιρομαι που περασατε ωραια!!!!

        • November 29, 2009 3:14 am

          Ναιιιιιι!!!! με ενδιαφερει!!!! Ειμαι πολυ τυρου!
          Ευχαριστω Μαρθακι μου!

  10. Ρούλα permalink
    November 26, 2009 2:40 pm

    να μια καλή ευκαιρία για να ευχαριστήσω εσένα που άνοιξες το “σπίτι” σου να μας δεχθείς,να μας ταξιδέψεις,να μας ενημερώσεις,να μας μαγειρέψεις με ένα τρόπο μοναδικό,αλλά παράλληλα να ευχαριστήσω και τους φίλους σου δεξιά που με πολλή αγάπη μέσα από το μπλογκ τους προσφέρουν καλή συντροφιά και ενημέρωση από όλα τα πλάτη και μήκη της γης !
    φιλάκια

    • November 27, 2009 12:25 pm

      Ρουλακι το εχω σκεφτει πολλες φορες. Εχουμε γινει γκλομπαλ! Ετσι μας παει! Κι εσυ σε μια απο τις πιο ομορφες πολεις στην Ελλαδα εισαι μια νοτα παραδοσης και νοστιμιας με τα σχολια σου, μια νοτα χαρας με το χιουμορ σου, μια νοτα αισιοδοξιας με την καλωσυνη και τον αυθορμητισμο σου. Εγω σ’ ευχαριστω που εισει παρεα μας. Φιλια γλυκεια μου!

  11. November 26, 2009 4:56 pm

    έτυχε μια χρονιά να είμαι εκεί αυτή τη μέρα των αμερικάνικων Ευχαριστιών .. οι περιγραφές σου μου ξύπνησαν γλυκιές και γευστικες αναμνήσεις..
    beaujolais nouveau και στην υγειά σου Δεσποινάκι!! Happy thanksgiving!!!

    • November 27, 2009 12:28 pm

      Σταγονα! Θελω χερισια μακαρονια στου Μακελλου .. θελω τυροκεφτεδες, θελω ψαρι στης κυρα Δεσποινας, θελω κοκκινο κρασι στου Ιακωβου και γεμιστες πιπεριες στου Χοτζα. Μετα θελω και δυο τρια τυλιχταρακια σου Αυγουστακη για να στανιαρω και παρε ΟΛΕΣ τις γαλοπουλες! Φιλια στο πιο ομορφο νησι και σε σενα!

  12. November 26, 2009 5:10 pm

    Όχι άλλες γαλοπούλες , Όχι άλλες κολοκυθόπιτες…

    Πανικός στα πάρκινγκ, όχι όμως και στα σούπερ μάρκετ. Αυτό όσο να πεις μου έκανε εντύπωση. Μιλώ πάντα για το αγαπημένο μου Giant στην Greenbelt Rd. :)))) Έκανα μεγάλη ζημιά…Ούτε ένα ευχαριστιακό φαγητό δεν αγόρασα….
    :) Χάπι Θενξγκίβινγκ Γκέι όπως γράφω και στο μπλόγκ μου…

    • November 27, 2009 12:30 pm

      Που ειναι βρε χαρα μου αυτος ο Γιγαντας, φανταζομαι εκει κοντα στους θρη μπραδερς θα ειναι! Φανταζομαι σημερα θα πας για ψωνια! Εγω το.. κωλοβαραω, δε με βλεπω. Θυμαμαι περσυ που ειχες παει απο τα χαραματα! Φιλια χρυσο μου!

      • November 27, 2009 2:49 pm

        Το Giant είναι στο Γκρινμπελτ Ρόουντ. Πως στρίβεις για να πας στο μετρό που Γκρινμπελτ ; Εκεί ακριβώς. Λίγο πιο πάνω _ στην ίδια πλευρά αλλά λίγο πιο πάνω είναι το τάργκετ. Απέναντι είναι τρία βενζινάδικα. Έλα καλέ κεντρικότατο μέρος…

        Δεν πάω πουθενά. Ό,τι αγορές είχα να κάνω τις έκανα….

        Φιλιά !

        • November 27, 2009 11:43 pm

          Ναι ναι κομβος ειναι εκει! Εγω πηγα σημερα
          στο Μπλουμις αλλα δεν ειχε κοσμο. Φιλια
          χρυσο μου!

  13. November 26, 2009 6:19 pm

    Happy Thanksgiving

    … και να σκεφτει κανεις οτι ολα αρχισαν απο το δειπνο οπου πουλησαν οι ινδιανοι στους αποικους το Μανχαταν για 15 δολλαρια!!!

    • November 27, 2009 12:34 pm

      Ολα απο καπου αρχιζουν και γινονται εθιμα. Εκεινο ομως που δε μου αρεσει ειναι οταν τα εθιμα αυτα ξεφευγουν απο το λοκαλ και γινονταο γκλομπαλ. Τι δουλεια εχει το Χαλοουην στη Γερμανια η το Θενξγκιβινγκ στην Ευρωπη; Δε μπορω! Γεια σου Γιαννη μου!

  14. November 26, 2009 8:44 pm

    Α, και αύριο είναι η Παρασκευή με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις, ε??? Καλά δεν τα θυμάμαι?… Εγώ το thanksgiving το αγαπώ γιατί έκανε ωραία επεισόδια στα Φιλαράκια – το ένα καλύτερο απ’ το άλλο :) :)

    Τη φωτογραφική σου την ευχαριστούμε κι εμείς – μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές…

    Φιλιάαα!!!

  15. November 26, 2009 9:12 pm

    Θα ηθελα να απαντησω σημερα σε ολα τα σχολια αλλα θα το αναβαλλω για αυριο. Εχω πολυ μουργελα και πρεπει να ετοιμαστω για το δειπνο. Σας φιλω!

  16. πρεσβύωψ permalink
    November 26, 2009 9:22 pm

    Καλά να περάσετε. Πραγματικά η περιγραφή σου είναι τέλεια. Να είσαι καλά! Ευχαριστώ πολύ.

    • November 27, 2009 12:36 pm

      Α! καλησπερα σας αγαπητε πρεσβυωπα, σας θυμαμαι, εχετε γραψει αλλη μια φορα! Ευχαριστω για τα καλα λογια και ευχαριστω που περνατε απο δω!

  17. November 27, 2009 6:05 am

    Αχ, θυμάμαι το περσινο ποστ για την γιορτή…Τί γέλιο είχα ρίξει με την αναποδογυρισμένη κονσέρβα…
    Θα περιμένω με αγωνία να δω τη νέα ανάρτηση…

    • November 27, 2009 12:37 pm

      Κατι θα βρουμε να φερουμε και φερος, ισως κατι διαφορετικο Αρτανις. Διαβασα και τα αλλα σου σχολια και σ’ ευχαριστω! Φιλια!

  18. November 27, 2009 8:16 am

    Σήμερα αισθάνομαι λίγο καλύτερα ,κουράστηκα τελευταία, και ξεκινώ τις βόλτες στη γειτονιά. Σκέφτομαι …. θα περάσατε τέλεια οι ωραίες και οι ωραίοι!!

    Το πουλί με σάλτσα κρανμπερις το αγαπώ. Παίζει ευχάριστα με τις επιλογές της γεύσης μου. Αλλά αγαπημένο μου και γλυκό Δεσποινάκι μιας και είμαι του “ποτού” ρεπερτορίου παίρνω λίγο τυράκι, το beaujolais μου και φεύγω!!

    υγ: αφού σε φιλήσω γλυκά

  19. November 27, 2009 12:38 pm

    Μποζολαι και τυρι χαρα μου, δε το συζητω! Στρωσου! Ελπιζω να ξεκουραστεις το Σαββατοκυριακο! Φιλια!

  20. November 27, 2009 1:22 pm

    Καλησπερούδια Δεσποινάκι

    Σε ευχαριστούμε και εμείς για τις ωραίες αναρτήσεις, με τις ωραίες φωτογραφίες και τις περιγραφές που μας κάνουν να χαμογελούμε…

    Αλλά την ερώτηση θα την κάνω, γιατί τελικά η απορία δεν μου έχει λυθεί…Τα Χριστούγεννα, τι τρώει ο κόσμος; Πάλι γαλοπούλα, ή κάτι άλλο;

    Σε φιλούμε επίσης γλυκά

    • November 27, 2009 11:38 pm

      Γεια σου Λιλακο μου. Οι σχεσεις ειναι αοιβαιες εδω που βρισκομαστε. Τα Χριστουγεννα εδω τρωνε χοιρινο μπουτι (χαμ) συνηθως καπνιστο. Φιλακια!

  21. November 27, 2009 3:47 pm

    Ιστορική σημείωση: στο Ο’Χ, κόντεψα να ξημερωθώ κι εγώ καποια στιγμή, en route για το Οσιο Διέγο…κι ας ήταν Φλεβάρης…
    Happy thanksgiving λοιπόν και μη βαρυστομαχιάσετε!

    • November 27, 2009 11:39 pm

      Γοργονα μου Ο.Χ ο εφιαλτης του αμερικανου ταξιδιωτη!
      Ενταξει δε φαγαμε πολυ!

  22. margarita permalink
    November 28, 2009 11:08 am

    καθυστερημενη.. αλλα εγω το thanksgiving το ξερω απο τον κινηματογραφο και το εχω συνδυασει με οικογενειακους καυγαδες.. αποκαλυψεις μυστικων.. κλπ.. δηλωνω ομως οτι εγω εχω αρσενικο που δεν κωλωνει μπροστα σε γαλοπουλες και μαχαιρια.. το κοψιμο -ραψιμο η ειδικοτης μας…φιλακια ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 30 other followers

%d bloggers like this: