Skip to content

Θέλεις ένα αχλάδι, αγάπη μου; -Όχι, λατρεία μου. (*)

November 19, 2007
Εφιαξα αχλαδακια ψητα σε σιροπι απο κρασι και μελι. Πηρα αχλαδακια boscop, νομιζω Ελληνικα λεγονται χειμωνιατικα αλλα δεν ειμαι σιγουρη, εχουν καφετι φλουδι και υπαρχουν στην αγορα απο Σεπτεμβρη εως και Απριλη.


Τα καθαρισα και εβγαλα τα κουκουτσια απο κατω με το ειδικο εργαλειο-κουταλακι. Συγχρονως εκοψα τον πατο λιγο ωστε να μπορουν να “καθονται” ορθια.


Χρησιμοποιησα ενα γλυκο ασπρο κρασι και μελι για να φιαξω το σιροπι. Μεσα ερριξα δυο ξυλαρακια κανελλα, μερικα γαρυφαλλα και κοκκινες ινες κροκου για να παρει ωραιο χρωμα.


Προσεθεσα και λιγο νερακι και εβρασα το ζουμακι για 5 λεπτα μονο του. Εβαλα τα αχλαδια μεσα ξαπλωμενα και τα γυριζα καθε 3 λεπτα ωστε να αποκτησουν απο παντου το ωραιο χρωμα. Θελουν περιπου 10 λεπτα για να βρασουν και σ’αυτο τη διαρκεια χρειαστηκε να προσθεσω λιγο νερακι ακομα γιατι καραμελωνε το σιροπι γρηγορα.


Να και το τελικο αποτελεσμα. Ακομα δεν τα τιμησαμε, το βραδυ, δροσερα μετα το φαγητο. Εδω θελω να αναφερω οτι δεν ακολουθησα μια συνταγη ωστε να τη γραψω εδω αναλυτικα. Πολλες φορες ο αυτοσχεδιασμος και η πειρα εχει νοστιμωτατα αποτελεσματα. Can’ wait!

(*)Γιωργος Κωνσταντινου-Μαρω Κοντου ” Και η γυνή να φοβείται τον άντρα”

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: