Skip to content

Pazo – Baltimore

July 27, 2008

Pazo
1425 Aliceanna Street
Baltimore, MD 21231 | 410-534-7296

Αδερφακι του Cinchiale που ειχα παρουσιασει πριν λιγο καιρο, το εστιατοριο Pazo μας το φερνει η ιδια ομαδα επιχειρηματιων. Κι ενω το Cinchiale ειναι κουζινα βορρειας Ιταλιας, το Pazo κατεβαινει προς την Μεσογειο και μας φερνει κουζινες πιο δικες μας οπως της Σαρδηνιας, της Σικελιας, της Καταλωνιας και της Καμπανιας.
Στο παλιο λιμανι της Βαλτιμορης που εχει την ονομασια Fels Point, πολλα παλια εργοστασια η αποθηκες εχουν μετατραπει σε εστιατορια φυσικα μετα απο μια αρχιτεκτονικη παρεμβαση η μια διακοσμητικη αντιμετωπιση.
Στον τεραστιο ανοικτο χωρο εχουν χτιστει περιμετρικα μπαλκονια εσωτερικα, ενω στο ισογειο ο χωρος εκτος απο την ανοιχτη κουζινα διαθετει ανετες γωνιες με αναπαυτικους καναπεδες για μια ξεκουραστη και απολαυστικη βραδυα.
Ενα μερος απο το μενου περιλαμβανει δειγματα δημιουργιων του σεφ Michael Costas σε μορφη μικρων πιατων (μεζε-ταπας) που ειναι ας το πουμε, καποιο τρεντ στην περιοχη τα τελευταια χρονια. Μη εχοντας ξαναπαει στπ Pazo παραγγειλαμε αυτη την ποικιλια που σας φερνω στις φωτογραφιες που ακολουθουν.

Πολυσπορα γλυκα παξιμαδακια στην αρχη για να στρωσεις στομαχι. Μια ποικιλια απο ελιες της νοτιας Ιταλιας. σταφυλι με προσουτο, ντιπ απο κατσικισιο τυρι, πατατοκεφτεδες κροκεττες, καρδιες απο λαχανο με σαλτσα πιπεριας, ωμος τονος με σαλτσα απο μπαλσαμικο και πουρε πατατας με τηγανητα κρεμμυδακια, και σενιαν flank steak με πολεντα. Μια ποικιλια απο τυρια της περιοχης και τελος ενα κεϊκ με μπλουμπερις και παγωτο λεβαντα. Ολα αυτα τα συνοδεψε ενα δροσερο Vermentino. Θα ηθελα να ξαναπαω συντομα γιατι … ζηλεψα την πιτσα στο πλαινο τραπεζι.

Το δεσποιναριον καθισμενο σε μπαλκονακι, μες την καλη χαρα αποθανατισε τον χωρο απο ψηλα.

UPDATE:  Ξεχασα να πω τι ΔΕΝ μου αρεσε.  Δεν μου αρεσε που τα γκαρσονια σε παρακολουθουν απο μακρυα και οταν σε δουν να σταματησεις για λιγο ερχοντα να σου παρουν το πιατο.  Αυτο στα αμερικανικα εστιατορια ειναι πολυ εκνευριστικο. Δυο φορες τον σταματησα που πηγε να μου παρει τις ελιες και τη σαλατα.  Νονιζουν οτι ετσι σε εξυπηρετουν, αλλα η αληθεια ειναι οτι σε αγχωνει να ειναι παντα καποιος απικο απο πανω σου.

UPDATE #2 Μαυρισε ο ουρανος, αστραφτει και βροντα και ετοιμαζεται για να ριξει καλαποδια. Περιμενω δυο κυριους για φαγητο και θα φιαξω το ριζοττο με το σαφρον της Βαλισιας.  Καμερα, κουταλα και φυγαμε!

18 Comments leave one →
  1. July 27, 2008 10:06 am

    Ανακοίνωση. Τοπαρόν μπλόγκ αντενδείκνυται για όσους κάνουν δίαιτα.!
    Αχ τι μας κάνεις βρε Δεσποινάριο μας…

  2. July 27, 2008 10:11 am

    Έχει δίκιο ο Νίκος. Έκανα κλικ στα φαγητά και μου τρέξανε τα σάλια. Στην υγειά σου Δεσποινάκι μου

  3. July 27, 2008 11:37 am

    @Νικολακηηηη!! ελα δω! ειδες ποσο μικρες ειναι οι μεριδες; Ισως το μονο παχυντικο στην ολη ιστορια ειναι οι τρεις κροκεττες και το λιγο παγωτο. Σκεψου, ολα τα αλλα λιγο ωμο ψαρι λιγο κρεας σαλατα μαρουλι πιπεριες, ελιες και κατσικισιο τυρι. Δηλαδη μιλαμε απο υδατανθρακες ελαχιστα πραγματα. Ουτε πιλαφια ουτε μακαρονια ουτε ψωμια. Πιο πολυ παχαινουν οι δικες σου οι… μπυρες .. χμ χμ…

    @Μεροπη ματια μου, τα ιδια που ειπα και στο Νικο, αλλα και κατι αλλο. Μετα απο ολο αυτο … το λιγο φαγητο ειμασταν κατευχαριστημενοι και δεν αισθανθηκαμε σκασμενοι του φαγητου. Χορτασαμε ομως. Ειναι ετσι ωραιος τροπος να ευχαριστιεσαι καλο φαγητο χωρις να εχεις τυψεις. Σε φιλω και στην υγεια σου!

  4. July 27, 2008 1:48 pm

    χα,χα,χα είμαι σίγουρος ότι καθίσατε στα πάνω τραπέζια για να μπορείς να …φωτογραφίζεις χωρίς άγχος!!!!!!
    Το μαγαζί φαίνεται όμορφο αλλά δεν μπορώ αυτά τα μαγαζιά με τα μεγάλα πιάτα και τις μικρές μερίδες!!! Φαίνονται όμως ενδιαφέρουσες γεύσεις!
    Καλό βράδυ …παπαράτσι!

  5. personlich permalink
    July 27, 2008 2:33 pm

    Καλησπερα στο οικο/δεσποιναριον!
    Αμα πετυχει το ριζοτο,κρατα μεριδα!
    Καταιγιδα δεν θελω!Εχω…απο χθες!
    Για το εστιατοριο,μαλλον αρνητικη γνωμη σχηματισα!
    Τιποτα δεν βρισκω του γουστου μου!
    Ειναι ισως γιατι με την τοση Ισπανια ..πανω μου,ολα τα ..τυπου ταπας.τα βρισκω κακογουστες απομιμησεις!
    Η κουζινα της Σαρδηνιας ειναι καταπληκτικη!Και ειναι διοτι…ειναι Ισπανικη!Ναι,μετα απο τοσα χρονια που το νησι ηταν κατω απο Ισπανικο ζυγο,επομενο ηταν να κρατησει και την κουζινα της.
    Να προσεχεις τους υδατανθρακες…με κρασι;)
    Καλο υπολοιπο Κυριακης με ενα γατισιο φιλακι!

  6. July 27, 2008 2:38 pm

    Ωραίο μέρος, αλλά θα σου πω τι έκανα χτές.
    Έβαλα μια πατάτα, λάδι, ξύδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, 1 σκελίδα σκόρδο, και γάλα. Ίσως έπρεπε να βάλω γιαούρτι. Θα το δοκιμάσω και με κρέμα γάλακτος. Πολύ ωραίο ντρέσινγκ βγήκε, για κάθε χρήση!
    Καλή μας όρεξη!

  7. July 27, 2008 3:35 pm

    @radio marconi Τς τς τς κοιτα ποιος μιλαει τωρα, ο αρχηγος των παπαρατσι! Εμενα τουλαχιστο δε με τσακωσανε οι σεκιουριταδες. Ναι ηταν πολυ ωραιες οι γευσεις, αλλα πολλες και μικρες κι ετσι δε φυγαμε πεινασμενοι. Καλο βραδυ Μαρκ.

    @personlich Και ομως ηταν ολα νοστιμωτατα ..καλα οι κροκεττες εσενα δε σου αρεσουν που εισαι και συνηθισμενος στις πατατες; Πφφ!! Κοιτα δεν ειπα ταπας ειπα τυπου εννοωντας μικρα πιατα. Κι εμεις εχουμε μεζεδακια σε στυλ μικρα πιατα, σαγανακια, μαριδακια, γαυρακια λαδολεμονο κλπ.
    Τα Ισπανικα ταπας ειναι απο μονα τους ενα τεραστιο κεφαλαιο της γαστρονομιας και τα αγαπημενα μου ειναι αυτα με τη μορφη της φριττατας .
    Καθαρη κουζινα Σαρντα δεν ηταν, ειχε μερικα φαγητα και κρασια. Το κρασι το Φερμεντινο παρεπιπτοντως ηταν απο Σαρδηνια. (μικρο το κακο του υδατανθρακα εκει.. πρεπει να γλυστρισει το φαι στον λαρυγγα ρε γαμωτο) Ο Ερρικος παει συχνα εκει και καποτε που επιτρεποταν εφερνε και κανενα κρασακι φιν φον. Τωρα οτι βρουμε πλεον! Μια φορα μου ειχε φερει μποταργκα, ξερεις εσυ! Σε σκονη. Την πασπαλιζα πανω απο ψαρομακαροναδες και μμμ .. δεν εμενε τιποτα για τα γατονια!! Φιλακι ανθρωπινο.
    Η καταιγιδα περασε, οι γατες μπορουν να βγουν παλι στις αυλες και τα κεραμιδια ΝΙΑΟΥΥΥΥΥΥ!!

    @Σοφια Τελεια, καθαρες γευσεις που ταιριαζουν μεταξυ τους. Δεν ξερω Σοφουλα αν υπαρχει sour cream η ξυνογαλο εκει κοντα σου. Αν βρεις δοκιμασε το αντι για σκετο γαλα. Η κρεμα γαλακτος θα την κανει παχεια στη γευση και θα της παρει την φρεσκαδα. Αχ πιασαμε το αγαπημενο μου θεμα. Θεωρια μαγειρικης .. αυριο μεθαυριο θα κανουμε και εργαστηρια επι του ριζοττου!!!! Φιλια Σοφιτσα

  8. July 27, 2008 3:50 pm

    Bρε Δεσποιναριον βασανο! τετοια μας γραφεις και μας ανοιγεις την ορεξη!

  9. July 27, 2008 4:43 pm

    Ε κοιτα αυτο το Σ/Κ ηταν αφιερωμενο στα γευστικα μου κυτταρα. και δεν τελειωσα ακομα. Αφου σας ταραξω στο φατε ματια ψαρια μετα θα βαλω το καπελλακι μου στραβα και θα παω για διακοπες!

  10. July 28, 2008 9:02 am

    Καλορίζικη η καινούρια ιστοσελίδα και καλά συναπαντήματα.
    Μόλις σταμάτησα τη δίαιτα που είχα αρχίσει διαβάζοντας το κείμενό σας και βλέποντας τις φωτογραφίες σας. Ελπίζω την άλλη φορά που θα σας επισκεφθώ, να πάθω…μικρότερη ζημιά

  11. An-Lu permalink
    July 28, 2008 9:07 am

    Νιαμμμμμμμ!!!!
    Αυτό με τα γκαρσόνια που στέκονται σαν το Χάρο πάνω από το κεφάλι σου, με εκνευρίζει κι εμένα αφάνταστα….

  12. July 28, 2008 9:12 am

    Καλησπερα σας και καλωσορισατε Φαιδωνα Θεοφιλου. Ναι αυτη η ιστοσελιδα στην Πρες ειναι σχετικα καινουργια. Μερικους μηνες, παλιοτερα στο μπλογκερ και τα συναπαντηματα ως τωρα σπανια με απογοητευσαν.
    Τα εδεσματα ειπαμε ειναι χαμηλα σε θερμιδες και .. μια μπουκια το καθενα, κανονικα δεν πρεπει να προκαλουν ζημιες.
    Το βραδακι που θα εχω περισσοτερο χρονο θα περασω απο το καφενειο σας γιατι φαινεται γωνια ηρεμη και φιλοξενη. Και παλι καλως ορισατε.

  13. July 28, 2008 9:14 am

    @Αν Λου γοργονα μου, την επομενη φορα θα τους δωσω μια στο χερι! Σαν γατι γιαγιαδες που στεκονται πανω απο τα εγγονακια τους. Μασα, καταπινε, μασα , καταπινε! Πφφφ!

    @α τουτι .. Καλη εβδομαδα και θα σας ξαναδω το βραδακι.

  14. λιακαδα permalink
    July 28, 2008 11:44 am

    καλα κατσε να αρχισω παλι τα μπανια απο Δευτερα και θα δειτε τι συνταγες θα φατε

  15. July 28, 2008 11:51 am

    Μου αρέσει που γυρίζεις από δω κι από κει και γεύεσαι τα μαγειρικά επιτεύγματα των ανθρώπων. Ειδικά δε σε μια πολη οπως η Βαλτιμόρη ( δεν ξερω τί μου θυμίζει, μάλλον μυθιστόρημα Μαρκ Τουέιν ή μηπως Κερουακ; ) η οποία φαντάζομαι ότι θα εχει κάποιο ενδιαφέρον.
    Εχεις δικιο αυτό με τα γκαρσόνια..εχει αρχισει να συμβαίνει και στο Ελλάντα, οπου τα πάντα καταφθανουν με τη συνήθη καθυστέρηση.
    σε φιλω
    ριτς

  16. July 28, 2008 1:42 pm

    στέλνω πολλά πολλά φιλιά από τη Μύκονο με τα μελτεμάκια της.
    πολλές ομορφιές βλέπω…. και ωραίο μανικιουρ!!!!!

    υγ η Μαργαρίτα έχει πολλούς χαιρετισμούς από το Βαγγέλη. χαρακτηριστικά είπε: αα είναι αυτή που της κάνω το καρέ..🙂
    φιλιάααα πολλαααααααα

  17. July 28, 2008 7:58 pm

    @λιακαδα διακοπες με διακοπες κανεις εσυ, μια βδομαδα Αθηνα, μια μπανια. Μη παραπονιεσαι. Φιλια

    @ ritsmas Η Βαλτιμορη Ριτς εχει πολλα ενδιαφεροντα. Κατ’ αρχας ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα λιμανια στην ανατολικη ακτη. Καποτε ειχε και ναυπηγεια αλλα εχουν περιοριστει τωρα σε σερβις μονο. Σαν παλιο λιμανι παντως εχει αυτη την γευση τη ναυτικη. Στο παλιο λιμανι με τα καλντεριμια εχει σταματησει ο χρονος αρχιτεκτονικα. Στα παλια κτιρια ομως εχουν γινει πολλα μοντερνα εστιατορια. Αυτα παμε να γνωρισουμε τελευταια. Βλεποντας τα τανκερς στα ανοιχτα παντα μουρχονται στο μυαλο τα ποιηματα του Καββαδια. Η Βαλτιμορη εχει παλιες γειτονιες εθνικ, την Ελληνικη και την Μικρη Ιταλια. Εχει παζαρια σε στυλ “γιουσουρουμ” , εχει ενα απο τα πιο ωραια ενυδρεια της αμερικης. Πολλα μουσεια και μεγαλα σταδια. Τεραστιους ουρανοξυστες και μικρα ταουνχοουμς με εντονα χρωματα. Το καινουργοι λιμανι παλι, που ειναι και το κεντρο της πολης ειναι τοπος για σουλατσο και προχειρο φαγητο. Ειναι παλια πολη αλλα εχει την ομορφια καθε πολης που ειναι χτισμενη οανω στο νερο. Το ανοιγμα στο απεραντο που σου ξυπναει το συναισθημα της φυγης.
    Φιλια καλη μου.

    @μελισσουλα, εφερες μυκονιατικο αερα στο μπλογκ. Φανταζομαι.. ποιος σε πιανει τωρα. Να περνας ομορφα. Να δωσεις χαιρετισμους σε ολους τους φιλους της μπλογκοσφαιρας … χο χο καταλαβα.. πηγαμε κομμωτηριο πριν πιασουμε τις παραλιες!! φιλακια.

Trackbacks

  1. las muchachas « ασπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: