Skip to content

las muchachas

September 28, 2008

Leticia  – Despinarion

Το Σαββατο το βραδυ ξαναπηγα στο PAZO . Γενικα ομως απογοητευτηκα σχετικα με την προηγουμενη φορα, κυριως γιατι ενω εκανα κεφι να φαω αρνισια παϊδακια, ηταν μες το παχος. Αυτο δεν ηταν αρνι ηταν προβατουκλα . Τελικα αποφασισα οτι εκει αξιζει να πηγαινεις μονο για ταπας και κρασακι.  Αφηστε που φαγαμε και ταπας .. που δεν ηταν στο μενου, γιατι η απιστευτη φιλεναδα μου, ουσα γνωστις της Καταλανικης κουζινας, εστησε γεφυρα επικοινωνιας (βλεπετε γκαρσονι)  με τον σεφ μεσα και ζηταγε λουκανικα και διαφορα αλλα ωμα κατασκευασματα, και ο τσιφτης σεφ μας τα εφιαχνε.   Λυσσαξαμε τρωγοντας αντζουγιες,  ξεδιψασαμε με ριοχα, και ζουλεψα το δικο της φαγητο, Grilled Yel low Fin Tuna .. καλα να παθω που νομιζα οτι ειμαι στα μεσογεια! Επισης τα γλυκα του γενικα ειναι μπαρουφες εκτος απο την Crema Catalana που διαλεξα εγω και ηταν σειρα της Λετισιας να ζουλεψει εχοντας μπροστα της ενα -απο κοντα περασε- Napoleon.

Ευχομαι καλη εβδομαδα σε ολους.

UPDATE: Να μωρε τι μου θυμιζει η φωτογραφια της αναρτησης.. αυτο μου θυμιζει!!

Advertisements
22 Comments leave one →
  1. September 29, 2008 3:08 am

    καλημέρα φιλενάδα μου και καλή εβδομάδα…. Σου κολλήσαμε τα girl’s nights?:-)

  2. September 29, 2008 4:33 am

    Αχαχαχα, εμείς εδώ κάνουμε “κοριτσίστικα” -λέμε τώρα- μεσημέρια Σαββάτου μετά βόλτας στο Μοναστηράκι και τα κοπανάμε επίσης…
    Καλή εβδομάδα Δέσποινα.

  3. September 29, 2008 4:47 am

    Βόλτες με φίλες…ωραία πράγματα!
    καλή βδομάδα

  4. September 29, 2008 4:53 am

    “Πάντα ζηλεύουμε το φαγητό του άλλου, όταν παραγγέλνουμε σε μαγαζί που δεν γνωρίζουμε” . Chef Marc

    Κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ το περιβάλλον του μαγαζιού και τα μπινελίκια στην προηγούμενη αναφορά σου! Λοιπόν, αποφάσισα ….να μην πάω!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

  5. panathinaeos permalink
    September 29, 2008 7:16 am

    ωραία η φωτό, και χαριτόβρυτο το χαμόγελο σας κυρια Δ, θα μας πλανέψετε εκ των ΗΠΑ με τα πορτραίτα σας!
    μην στενοχωριέστε, κάθε επίσκεψη σε ρεστωράν είναι και μια εμπειρία, εν προκειμένω σας βγήκε μάπα το καρπούζι, αλλά έρχονται καλύτερα!
    απο το πιατο με τον τόννο μου θυμίσατε ένα ανεπανάληπτο γεύμα στη Βαρκελώνη, όπου το κύριο πιάτο ήταν πατσαδάκι τόνου… αριστούργημα!
    καλή σας μέρα εκεί στους ατλαντικούς!

  6. September 29, 2008 8:00 am

    Δσποινάκι μου,
    Τόχω κι εγώ το ελάττωμα να παραγγέλνω τύπου ελληνικά ακόμη και σε γιαπωνέζικο. Δεν σου βγήκε η παραγγελία, αλλά είδα πως το εστιατοριάκι (στο προηγούμενο τιμημένο πόστ) είναι συμπαθέστατο. Οχι αμερικ(λ)ανιά. Μεγάλη υπόθεση.
    Αλλωστε, η παρέα μετράει κι όχι το φαϊ, που λέει ο Τέντ (και με παρασέρνει συνεχώς σε άσχετα!!!).
    Φιλάκια απο βαρειά συννεφιασμένη ατμόσφαιρα με ολίγη βροχούλα για να μην ξεχνιόμαστε

  7. Κατερίνα permalink
    September 29, 2008 8:41 am

    Η φωτο τέλεια,όπως πάντα, αλλά η απογοήτευση φαίνεται στη ματιά σου Δεσποινάκι.’Οπως και να ναι η κοριτσοπαρέα σκίζει, ασχέτως φαγητού.Να περνάς super πάντα! Φιλούδια

  8. September 29, 2008 9:06 am

    καλη εβδομαδα!!!
    : ))

  9. September 29, 2008 9:39 am

    Εμένα μου φαίνεται ότι ανεξαρτήτως φαγητού, ωραία περάσατε! Να είστε καλά να ξαναπάτε, σε άλλο εστιατόριο αυτή τη φορά. Καλή εβδομάδα…

  10. September 29, 2008 11:42 am

    Σιγα που θα ελεγε..οχι ο σεφ,σε δυο τετοιες αιθεριες υπαρξεις;)
    Παντως, εγω στο ειχα πει γλυκοδεσποιναριον….
    η καλη εβδομαδα,απο Σαββατο βραδυ …αρχιζει!!!
    Καλη εβδομαδα λοιπον!
    .
    .
    Υγ..επειδη δεν ξερω καλα Ισπανικα,μπορεις να μου πεις,τι ειναι αυτο ..το Rioja;)..χε χε!!!

  11. September 29, 2008 11:52 am

    Αμάρτημα 1ο:λουκάνικο
    Αμάρτημα 2ο:και κοριτσομάνι και Σάββατο βράδυ!
    Αμάρτημα 3ο:Rioja

    Στην κόλαση,θα πας…στην κόλαση!:)
    Φιλάκια καλή εβδόμαδα και σε σένα!

  12. September 29, 2008 12:31 pm

    Δεσποινάριον,
    Καλή βδομάδα σου εύχομαι. Καλέ, εμείς έχουμε περίσσιο ήλιο. Μόνο ένα 24ωρο κράτησε η μουντάδα. Ίσα που βράχηκε το χώμα (βλέπε άσφαλτος). Σήμερα ήλιος λαμπρός γαλανός.
    Σου χαρίζουμε όσο θες, για δανεικά είμαστε τέτοια εποχή.
    Φιλάκια πολλά

  13. September 29, 2008 12:34 pm

    Απορία: Όταν είσαι συγχισμένη ή θέλεις να βγάλεις εσώψυχα μπορείς να εκφραστείς σε άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής? εύκολο? δύσκολο?

  14. September 29, 2008 1:44 pm

    Ασχετα με την κριτικη σου για τα εδεσματα poy “τσακισατε” εγω νομιζω οτι περασατε ζαχαρη ! Να ειστε καλα και να κανετε εξορμηση σε αλλο gourmet την επομενη !
    Μααακια και καλο βραδακι απο μια Φθινοπωρινη πια αΘηνα.

  15. September 29, 2008 7:14 pm

    @fevis Ε τι μονο εσεις; Καλη εβδομαδα Ευουλα. Θα φροντισω για το αλλο συντομα.

    @kikitri Μη το γελας μη το γελας .. χρειαζεται τα κοριτσια να ξεδινουν. Πω πω βολτα μεσημερακι εκει στην Αδριανου.. αραλικι.. ουφ! Καλη εβδομαδα και σε σενα Κικιτσα

    @Σοφια Επισης Σοφουλα καλη εβδομαδα.

    @Radio Marconi Λογια μεγαλων ανδρων!!!! Πφφ! Να μη πας, και οταν με το καλο μας προκυψεις στην Ουασινγκτωνα, θα σε παμε καπου αλλου. Φιλια σεφ Μαρκονακη και καλη εβδομαδα.

    @panathinaeos Αγαπητε κυριε Παναθηναιε , ευχαριστω για το κομπλιμαν για το τζοκοντειο χαμογελο, παντα μου αρεσει να μοιραζομαι τη χαρα μου και τις ποζες μου με την αγαπητη μπλογκ-ομηγυρη. Παντως μεχρι τωρα δεν εχω πλανεψει κανενα οποτε μην ανησυχειτε. Εχετε δικιο, καθε επισκεψη ειναι και μια εμπειρια, και οπως ειπα ισως ξαναπαω μονο για τα προκαταρκτικα. Ο τονος της επισης χαριτοβρυτης Λετισιας ηταν ολα τα λεφτα, μονο που δεν ορμηξα δηλαδη .. λιγο δυσκολη η πειθαρχια.. αλλα τι να κανω δημοσιως.. Και το δικο σας ενδιαφερον ακουγεται.. Καλη μερα και σε σας.. οπου κι αν εισθε Δευτεριατικα!

    @ioustinaki Μα βρε χαρα μου, το αρνισιο παϊδακι ειναι μεσογειακη κουζινα, δε παραγγειλα σουσι. Ας μη το παρει το προβατο, η ας το καθαρισει λιγο απο το λιπος. μπλιαχ μονο που το περιγραφω παθαινω η γυναικα. Το εστιατορακι ειναι πραγματικα χαριτωμενο, οι restaurateurs Tony Foreman και Cindy Wolf εχουν ανοιξει μερικα ωραια εστιατορια σε ολη τη χωρα. Διαφορετικα. Προσπαθουν να μιμηθουν την σοφιστικε Ευρωπη αλλα δεν ειναι ευκολο Καναδεζα. Τα γκαρσονια υποτιμουν τη νοημοσυνη των πελατων στην προσπαθεια τους να προβαλλουν τη διαφορετικοτητα. Ακριβως την προηγουμενη (Παρασκευη) πηγα σε ενα Ιταλικο που χρονια στεγαζεται στο υπογειο του Χιλτον στο Σιλβερ Σπρινγκ. Το υπεροχο μυστικο μου! Φαγητο αυθεντικο βορρειας Ιταλιας, μια κρεμ καραμελε καλυτερη απο της μαμας μου, και ο ηλικιωμενος ιδιοκτητης με ενα ακαταμαχητο χαμογελο ερχεται κοντα μας και μας τραγουδα αγαπησιαρικα ιταλικα καντσονακια. αυτα μ’ αρεσουν τα αυθεντικα! Μακια Καναδεζα.

    @Κατερινα Σου φαινομαι απογοητευμενη βρε Κατερινιω; Μπααα ισα ισα διασκεδαζω τοσο με την Λετισια που ξεχναω τα προβατα!! Φιλακια κουκλα.

    @unamama Καλη εβδομαδα μαμακουλα

    @Aspa Ε ναι βρε Ασπακι, λεω τα υπερ λεω τα κατα, αλλα οπως λεει και ο συξυξ της Καναδεζας, η παρεα μετραει.

    @personlich. Ναι βρε θαμπωθηκε ο σεφ παλιογατο, χα χα! Ριοχα δε ξερω τι στα κουμαρα ειναι!! Μου ειπανε αυτο παει .. αυτο πηρα!! Ουτε εγω ξερω σπανιολικα ..διοτι!!!!! Πφ!

    @Valisia Ε ενταξει βρε Βαλισια ειπαμε να το τραβηξουμε στα ακρα! Δε θα το ξανακανω.. μεχρι το αλλο Σαββατο! Φιλια!

    @Φωτεινη Ενταξει μας ηρθε κι εμας λιγος ηλιος σημερα, ισως να ηρθε απο κει. Οχι δεν ειναι δυνατον να εκφραστω σε αλλη γλωσσα οταν παιρνω αναποδες. Τα μπινελικια και τα παρεμφερη μονο ελληνιστι εχουν νοημα. Και οποιαδηποτε μεταφρασμενη βρισια δεν εχει.. την ιδια δυναμη με την αντιστοιχη ελληνικη και επομενως, δεν ξεσπας πραγματικα.

    @liakada Ναι ειπαμε η παρεα μετραει λιακαδα, ολα τα αλλα ειναι για να πουμε κατι στην αναρτηση. Καλο βραδυ και απο δω.

  16. September 30, 2008 1:13 am

    πληροφορίες εκ http://www.e-tipos.com/newsitem?id=47312
    “Η Rioja είναι ένα κρασί ονομασίας προέλευσης (Denominacion de Origen Calificada Rioja), που προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή στη Βορειοανατολική Ισπανία, που πήρε το όνομά της από τον ποταμό (rio στα ισπανικά) Oja, έναν παραπόταμο του Ebro. Καλύπτει μια περιοχή 57.000 εκταρίων και δίνει 250 εκατ. λίτρα κρασιού κάθε χρόνο, από το οποίο το 85% είναι κόκκινο. Παρόλο που η Rioja καλύπτει μία σχετικά μικρή περιοχή, έχει πολύ διαφορετικά εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες, πράγμα που επηρεάζει και τα αμπέλια και εν τέλει δίνει ξεχωριστά χαρακτηριστικά στο κρασί. Καθώς η γη της Rioja είναι κατηφορική από τα δυτικά προς τα ανατολικά, και το κλίμα γίνεται πιο ξηρό και ζεστό χάρη στην επιρροή της Μεσογείου. Η Rioja χωρίζεται σε τρεις ζώνες (έχουν να κάνουν με το πώς αυξάνεται η θερμοκρασία), τις Rioja Alavesa, Rioja Alta και Rioja Baja. Η Rioja Alta είναι η ψηλότερη από αυτές τις ζώνες και λέγεται ότι παράγει τα καλύτερα κρασιά. Από τις κόκκινες ποικιλίες οι πιο γνωστές είναι το Tempranillo, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης το Garnacha Tinta (Grenache), το Graciano και το Mazuelo (τοπική ονομασία του Carignan). Για τη λευκή Rioja, οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι η πολλά υποσχόμενη Viura ( ή αλλιώς Macabeo), η οποία συχνά αναμιγνύεται με Malvasia και Garnacha Blanca. Τα κόκκινα κρασιά της περιοχής χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Η απλή Rioja είναι ένα κρασί που περνά λιγότερο από ένα χρόνο σε δρύινο βαρέλι. Η Crianza είναι το κρασί που παλαιώνει τουλάχιστον 2 χρόνια, ένα από τα οποία είναι σε δρύινο βαρέλι. Η Rioja Reserva 3 χρόνια, που ένα από αυτά είναι σε βαρέλι, ενώ τέλος η Gran Reserva περνάει δύο χρόνια σε δρύινο βαρέλι και τρία στο μπουκάλι. Σύμφωνα με επίσημες κατατάξεις, οι καλύτερες χρονιές για Rioja την τελευταία εικοσαετία ήταν οι 1982, 1994, 1995, 2001, 2004 and 2005.”

    Kαλημέρα, ήλιος λαμπρός με πολλά φιλιά

  17. September 30, 2008 8:37 am

    Χα χαααα βρε Φωτεινουλα, αστειευομουνα οτι δε ξερω τι ειναι Ριοχα!! Πειραζω το παλιογατο!! Καλες ομως οι πληροφοριες γι αυτους που δεν ξερουν. Φιλακια.

    Τα υπολοιπα θα τα συζητησουμε αργα το βραδακι (μου) Τωρα τα κεφαλια μεσα, καλο μεσημερι σε ολους εσας!

  18. September 30, 2008 10:13 am

    Kορίτσι μου, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν ξέρεις.
    Αφού όμως εγώ το βρήκα για να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου περί Rioja, είπα να το βάλω για κάποιους περαστικούς που πιθανόν δεν ξέρουν.
    Ε, να μην είμαστε μόνο κουτσομπολιό, αλλά να γίνουμε και λίγο wikipedia.
    Φιλάκια!

  19. September 30, 2008 11:02 pm

    Ναι, τώρα που σας βλέπω είστε φτυστά τα μπαρόκ αγγελάκια μόνο που εσείς είστε καμωμένες δια χειρός Δάμονος και Φειδίου!(Αθάνατη ελληνική και ισπανική ομορφιά- ελληνική εξ αποικιοκρατίας)
    Κούκλες κανονικές κι απελπισμένες απο τα λάθη του καταλανού σέφ! Φεύ!

  20. September 30, 2008 11:24 pm

    Και μιλαει υπεροχα ελληνικα Ιουστινακι. Τα εμαθε απο τον συζυγο της ελληνα ακαδημαϊκο στο μερυλαντ. Χρυσα παιδια και οι δυο. Κανονιζει την επομενη εξορμηση που θα ειναι δικη της επιλογη και ισως εκει να μην ειμαστε τοσο βαρεμενες. 🙂

  21. panathinaeos permalink
    October 1, 2008 6:55 am

    αυτή η υπερβατική αλληγορία με τα αγγελουδάκια με “έστειλε” κανονικά και με το νόμο …
    θα ήθελα να προσφέρω κάποιες σημειολογικές παρατηρήσεις εν τη ρυμη του λογου:
    α. τα στρουμπουλα μαγουλάκια παραπέμπουν σε ξεγυρισμένα μασουλήματα, που αποδεικνύουν δια μιαν εισετι φοράν ότι ο χριστιανικός παραδεισος είναι λίαν βέλτιος του οθωμανικού, οπου τρως μονο πιλαφάκι..
    β. τα προβληματισμένα προσωπάκια αποδεικνύουν ότι ακομη και οταν καλοπερνας μπορεις να εχεις υπαρξιακά προβλήματα, αναζητήσεις, και οσες πτησεις και αν πραγματοποιησεις εις το μεσοδιαστημα μεταξυ γης και ουρανου η ψυχη θα βρισκει κατι σκοτεινο να σκαλιζει…
    γ. το παρακλητικό βλεμμα υποδηλουν ισως οτι υπαρχουν προσδοκιες ανεκπληρωτες που βαραινουν τους ωμους τους …
    δ. το σκοτεινο γκριζο του ουρανου στο βαθος ισως ειναι η καταιγιδα που βασάνιζε την Δ στο Ντι Σι εχθες…
    ε. καλην ημεραν εις τας δυτικας πολεις που ευρισκεσθε!

  22. October 1, 2008 8:30 am

    Καλημερα σας και καλο μηνα αγαπητε Παναθηναιε στην καρδια των Βαλκανιων. Εαν ανατρεξετε σε απεικονισεις αγγελακιων σε προγενεστερες .. βυζαντινες περιοδους θα συναντησετε ως γνωστον και λεπτεπιλεπτα εως πεινασμενα αγγελακια με πονεμενο η κατατρεγμενο υφος. Προτιμω αυτα τα ραφαηλικα αγγελουδια γιατι κυριως εχουν χαρουμενες παιδικες φατσουλες. Οι προβληματισμοι φαινονται να ειναι μινιμαλ εδω και του τυπου.. σε ποια καφετερια να παμε αποψε ρε Μαρακι;
    Τα αγγελουδια αυτα οταν ημουν παιδισκη κυκλοφορουσαν σε φανταιζι ζωγραφιες πασπαλισμενες με χρυσοσκονη. Τα μαζευαμε και τα κολλαγαμε σε αλμπουμ κοριτσιστικα. Ξεπηδησαν απο τις παιδικες μου αναμνησεις και δεν σκεφτηκα καθολου να προβληματιστω.
    Χαιρομαι που δεν αφηνετε τιποτα να πεσει κατω και μας παροτρυνετε να προβληματιστουμε. Ισως αποψε αν δε ριξει καρεκλοποδαρα να το φιλοσοφησω το θεμα οπως του αρμοζει.
    Καλο μηνα αγαπημενε μας σεφ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: