το ημερολογιο της στρεσαρισμενης μπλογκερινας

pc1400991

back from the hotel California.. such a lovey place..

Δευτερα προς Τριτη οριακα:

Το αεροπλανο προσγειωνεται μεσανυχτα περιπου στο αεροδρομιο της Βαλτιμορης Δευτερα βραδυ. Αναπαντεχα ζεστος ο καιρος για τα μερη μας (πιο ζεστος ακομα και απο το Σαν Φρανσισκο που αφησα πισω). Παιρνω το αυτοκινητο που ειχα αφησει στο parking garage, και οδηγωντας με καταρρακτωδη βροχη στον Interstate 95 αισθανομαι το στρες να ανεβαινει οπως ο υδραργυρος.

Αφηνω πισω τη Δαφνουλα να κανει σχεδια για τα δικα της Χριστουγεννα στο Los Angeles και τον Ερρικο να αναλωνεται σε conferences και board meetings. Μονο που δε θα ειμαι εκει παρεα τα – σιγουρα νοστιμα – βραδια τους.

Τριτη πρωι:

Φτανω στο γραφειο αργα. Ο αγαπητος Τανγκζου παντα με βγαζει ασπροπροσωπη οταν λειπω. Αυτες τις μερες, ξεμπερδεψε κατι κομπους που ειχαμε στο προτζεκτ. Πηγαινω να συναντησω τον (αιωνιο) συνεργατη μου Ντεηβ που ξεκινησαμε μαζι παιδια στο Οχαϊο και κοντευουμε να γερασουμε μαζι. Συζηταμε τελειως χαζα θεματα για multi beam lasers. Γυριζω στο γραφειο με μια σαλατα. Ειναι μερος της μινι αποτοξινωσης μεταξυ νοστιμων διακοπων και επερχομενων Χριστουγεννων. To weather bug πεταει κιτρινο στην οθονη μου ανακοινωνοντας οτι το απογευμα θα ανοιξουν οι ουρανοι και θα πεσουν παγακια. Η θερμοκρασια κατεβαινει αποτομα. Τελικα κατα τις 4 το απογευμα τα μαζευω και γυριζω σπιτι.

Τριτη βραδυ:

Συνεχιζω πιο ηρεμα τη δουλεια και δρομολογω το προτζεκτακι που συζητησαμε με τον Ντεηβ. Τρωω το τελευταιο μαρον της Νικαιας (αυτο δεν ειναι μερος της αποτοξινωσης αλλα μερος της παρηγοριας) και αρχιζω παλι να ψιλοστρεσσαρομαι Δεκα μερες μεχρι τα Χριστουγεννα. Ποτε θα προλαβω; Η παγωμενη βροχη αρχισε κιολας να πεφτει στους φεγγιτες. Παρα τριχα τη γλυτωσα. Αν ερχομουν αποψε η που δε θα προσγειωνομασταν λογω παγου, η που θα αφηνα το αυτοκινητο στο γκαραζ του αεροδρομιου. Οι δρομοι με τετοιες συνθηκες ειναι καρμανιολες.

Τεταρτη αξημερωτα:

Εχει γαμ.. τελειως ο υπνος μου. Μια η αλλαγη της ωρας, μια η αγωνια να προλαβω τα Χριστουγεννα πριν με προλαβουν εχει παει τρεις και το ματι γαριδα.

Εχω ανακαλυψει κατι υπεροχα τσαγια. Λεγονται Tea of Life και κυκλοφορουν σε υπεροχες συσκευασιες χρωματιστων πυραμιδων και θεϊκες γευσεις. Φιαχνω ενα που λεγεται wild flowers και ειναι πρασινο τσαϊ με εντονο αρωμα γιασεμιου. Πρεπει να εχει κι αλλα λουλουδια μεσα. Ειναι σα να περνας εξω απο ενα ανθοπωλειο. Επιδιδομαι σε ξεσκαρταρισμα φωτογραφιων απο το ταξιδι. Σκεφτομαι ποσο κακη μπλογκερ ειμαι που θα επρεπε αυτα να σας τα φερνω την ιδια μερα. Η παγωμενη βροχη συνεχιζει ακαθεντη. Δε με βλεπω να τα καταφερνω να οδηγησω σημερα. Telecomuting is the magic word.

Παιρνω τηλεφωνο τη μαμα να μιλησω λιγο. Ειναι καιρος τωρα (μετα το καλοκαιρι) που ειναι πολυ καλα. Νομιζω οτι το ταξιδι το καλοκαιρι στο νησι, ο γαμος της Μυρτως και το γεγονος οτι θα αποκτησει δισεγγονο την εχουν κανει αλλο ανθρωπο. Μεταξυ μας, ισως επι τελους να καταφερε ο γιατρος της να φερει μια ισορροπια στα φαρμακα της. Με τη μαμα δε μιλαω για την πολιτικη κατασταση γιατι ειναι ικανη να με τρελλανει. Με παιρνει ο υπνος ξημερωματα.

Τεταρτη πρωϊ:

Ο παγος εχει εξαφανιστει αλλα ειναι που ειχα προετοιμαστει να κανω δουλεια απο το σπιτι και δεν παω πουθενα.  Τελεκομιουτινγκ λοιπον με ρομπιτσα και παντουφλιτσες.

Τεραρτη βραδυ:

Διαλεγω τα τραπεζομαντηλα των Χριστουγεννων για να τα φρεσκαρω εγκαιρα. Φιαχνω το μενου:

1.  Κρεατοπιτα Ανατολης του αγαπημενου Παναθηναιου. Θα τη σερβιρω με μια σαλατα απο πατζαρια, φενελ και πεκορινο του Nate Appleman.

2. Χτενια και γαριδες “Aqua Pazza”  επισης του Nate Appleman.

3. Κοκκορας κρασατος  με καραμελλωμενα κρεμμυδακια της Μαριας Χαραμη απο το βιβλιο “Το τραπεζι της Κυριακης”  Θα το σερβιρω με πατατακια και μπουκετακια κουνουπιδι του φουρνου.

Αυριο θα στολισω κι εδω, χρειαζεται λιγο γιορταστικη ατμοσφαιρα, εστω και ηλεκτρονικη.  Σας φιλω!

18 Comments

  1. Καλημέρα Δέσποινα…

    Με το που ακούω τη λέξη στρεσάρισμα, στρεσάρομαι…Φτάσανε τα Χριστούγεννα και δεν έχω κάνει τίποτα, εκτός από το στόλισμα του δέντρου!!! Και δεν προβλέπω να κάνω και τίποτα το ιδιαίτερο!!!

    Το μενού σου είναι νιάμι…Τα δε τσάγια εντυπωσιακά!!!

    Φιλιά και καλή σου χαλάρωση, όποτε τα καταφέρεις

  2. Παγωμένη βροχή,κόκκορας κρασάτος,δουλειές,ταξίδια…Να μην σε αγχώσω αλλά τα Χριστούγενα είναι την άλλη Πέμπτη.

  3. Έτσι όπως μας τα είπες μου φάνηκε πως …έχασα τα φετινά χριστούγεννα. Έπρεπε να αφήσεις το άγχος σου στο Σαν Φρανσίσκο να συνεχίσει τις διακοπές του παρέα με τις μαιμούδες!
    Καλημέρα!!!

  4. Kαλώς όρισες, Δεσποινάκι μου.
    Γύρισα κι εγώ από τον μάστορα. Το pc μου αρνήθηκε ν’ ανοίξει την περασμένη βδομάδα κι εγώ έμεινα εκτός όλο αυτόν τον καιρό. Τώρα γυρίζω γύρω γυρω κι ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα των ημερών στην μπλογκόσφαιρα.
    Σιγά-σιγά, μην αγχώνεσαι! ο άγχος σκοτώνει. Άλλωστε δεν είσαι πρωτάρα. Όλα θα πάνε καλά. Τέλεια δηλαδή, γιατί όλα τα κάνεις τέλεια εσύ.
    Πολλά φιλάκια από το Ρέθυμνο των 20 βαθμών.

  5. εγώ τώρα γιατί δεν έχω καταλάβει ποιο από όλα αυτά είναι στρεσαριστικό?
    αφού στο τέλος όλα γίνονται προς τι το άγχος?
    Καλημέρα Δεσποινάκι

  6. @lily Καλημερα Λιλακι ΩΩΩΜΜΜΜ ηρεμησε εσυ, μη στρεσαρεσαι με τα δικα μου. Μια χαρα μου φαινεται το στολισμενο δεντρο. Αγαπη λενε ειναι τα Χριστουγεννα και φτανει απο μονη της. Τωρα εμεις μαθαμε να την στολιζουμε με τραπεζια, δωρα και πλουμιδια.. καλα να παθουμε! Ελπιζω να τα καταφερω με το μενου γιατι εχω δουλεια ΚΑΙ την Τεταρτη.
    Τα τσαγακια αυτα ειναι υπεροχα και αυτο που μου αρεσει επισης ειναι η συσκευασια, τα φυλλαρακια ειναι σε μεταξωτο διαφανες σακουλακι οχι σε χαρτακι. Αποψε κοιμηθηκα λιγο παραπανω, κατι ειναι κι αυτο. Σε φιλω.

    @Βαλισια ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;; Αχ αχ αχ .. ασε το αλλο. Εδω ΔΕΝ σου τα τυλιγουν τα δωρα και πρεπει νατο κανω ΚΑΙ αυτο!! Μου εδωσες ιδεα, να σας φερω φωτοκραφιες απο μερικα πακετακια που φιαχνω.

    @Ραδιο Μαρκονη Θυμιουλη, εγω εκανα το αναποδο, το αφησα στο αεροδρομιο εδω και μολις γυρισα με αρπαξε.. απο τα μουτρα. Φιλια.

    @Φωτεινη. Ομολογω οτι οσο ελειπα δε κοιταζα πολυ ποιος ερχοτανε αλλα χτες σε σκεφτηκα και ηρθα και ειδα παλια αναρτηση. Αναρωτηθηκα τι να κανεις και να σημερα που ηρθες. Ωχ ελπιζω να μην επεσε κανενα μεγαλο ποσο μεσα στο πι σι. Ειδες ποσο εξαρτημενοι ειμαστε απο το παλιομηχανημα; Πφφφ!! Φιλακια.

    @μελισσουλα. Το στρεσσαριστικο ειναι να τα σκεφτεσαι απλα και να τρεχεις να τα προλαβεις, πριν ξανανοιξει η καταψυξη των ουρανων και μεινεις χωρις κοκορα. Μετα το μενου θα εχει παγακια με εσανς τζουνιπερ.. Ετσι που τα λες τα λεει και η μαμα μου και η κορη μου.. εγω γιατι βγηκα σπαστικια; Φιλουρες.

  7. Ω, φωτογραφίες από συσκευασίες, ναι να δούμε.. (Έχω μία αδυναμία στο αμπαλάζ, το κάνω συνήθως μόνη μου από επιλογή).
    Όσο για τα υπόλοιπα don’t worry, be happy, όλα θα γίνουν.
    Φιλιά πολλά

    υγ: α, και θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά: μην βάζεις κανόνες στο blogging… τι θα πει κακή μπλόγκερ επειδή δεν έφερες τις φωτο; σιγά μη σου βάλουμε και κακό βαθμό στον έλεγχο…

  8. Ακους εκεί στρες! Αυτά είναι ευχάριστα πράγματα, άσε το στρες για τα δυσάρεστα. Καλές γιόρτές να έχουμε! Με πολλή αγάπη και ευτυχία.

  9. Μια χαρά σε βρίσκω!! Υπέροχα τσάγια (ζηλεύω), καιρός χειμωνιάτικος (ζηλεύω), λιγουρευτικό μενού (ζηλεύω), γύρισες από εκδρομή (ζηλεύω)!!!

    Καλό …Αλήθεια, εκεί πρωί δεν είναι; Καλημέρα να πω; Καλημέρα θα πω!! Καλημέρααααα!!!!!!

    Τρελοτουρίστρια

  10. Αγαπητο μου γλυκοδεσποιναριον,ειμαι σιγουρος πως ολα θα τα προλαβεις!
    Για αυτο σου στελνω τωρα αμεσως τα Tickets,να πεταχτεις λιγο κι απο δω
    να βοηθησεις την Carmen που εχει πελαγωσει και δεν προλαβαινει με τιποτα λεμε!
    Θα σε περιμενω στο αεροδρομιο!
    Φιλια πολλα!

  11. Δεσποινάκι,
    Τί; έχασα την καληνύχτα; Αλήτευα χθές στα ψώνια και στο σινεμά. Είδα την ταινία Milk με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Σόν Πέν. Παει για όσκαρ το άτομο!
    Λοιπόν, αντί για στρές, προτείνω να πάρεις τους υπνάκους σου . Τα ψωνια μπορούν να περιμένουν. Αλλωστε, οι αγαπημένοι μας θα μας αγαπούν ακόμη κι αν δεν τα προλάβουμε όλα. Τρέχω να προλάβω!!!

  12. Τσαί βλέπω γιασεμί γουλιά γουλιά και όλα θα γίνουν. Ξέχασα, (δεν το ήξερα) σήμερα τα δώρα που έπρεπε να δώσω στο Αη Βασίλη και εκείνος να τα δώσει στα Αλβιονάκια γκρρρ……. ήταν κάτω από το δένδρο . Αλλά καθώς ξέρεις εμείς οι Ελληνες κρατάμε μυστικά δεν το λέμε στο άλλον τι θα γίνει στην Ελληνική χριστουγεννιάτικη γιορτή , μας αρέσουν εκπλήξεις ενίοτε ακατάλληλες 😦

  13. καλησπερα και ευχομαι να τα πανε ολα καλα και ηρεμα..
    dont worry, be happy
    σωστα το εγραψα αραγε?
    φιλια καρυστινα

  14. Τί κάθεσαι και φτιάχνεις κοπέλα μου…Μπράβο σου, χαρά στο κουράγιο σου…Ωραίο μενού…Τελικά ξεκουράστηκες;

  15. Καλέ εσύ θα προλάβεις! Μέχρι και μενού έχεις ετοιμάσει. Ρώτα κι εμάς! Φεύγω, πάω να ψάξω τα βιβλία μαγειρικής μου… Φιλιά…

  16. @δενδρογαλη δε βαζω κανονες χαρα μου. Αλλα σε οτι κανω σ’ αυτη τη ζηση παντα αυτοκρινομαι και ειμαι αυστηρη. Δεν ειναι για το βαθμο, ειναι εσωτερικη (μου) διαδικασια.

    @Ιωαννα μου, ευχες κι απο μενα, αμην. Με ενεπνευσες σημερα!!

    @τρελλοτουριστρια. Εκεινη την ωρα.. το καλημερα ηταν οτι επρεπε. Πες παιδι μου στον τρελλοτουριστα να σε παει καμια εκδρομη!!

    @Κωστη μου. Αϊουτο!! αλλο ενα ταξιδι στην Εσση μου ελειπε αλλα αν ειναι να τα τσουξουμε με ριοχες και γκλουβαϊν θα υποκυψω ασυζητητι! Φιλια.

    @Ιουστινακι. Να σου δωσω μια λιστα να μου ψωνισεις και τα δικα μου; ΣΤΑΣΟΥΥΥΥΥ!!! Μη φευγεις!! Φιλακια καλο μου.

    @Πηνελοπακι τι εγινε καρδουλα Δεν καταλαβα! Σημερα γιατι τι εχουμε.. δεκαοχτω ε; τι εγινε ανοιξανε τα αλβιονακια τα πακεττα; γιατι μου κατεβασες χειλακι;

    @ venceremos Ολα μια χαρα θα πανε, μια χαρα τα λες.

    @Αρτανις. Τι καθομαι και φιαχνω; Φαγακια για τις γιορτες. Ξεκουραστηκα ναι.

    @Ασπα Η αληθεια ειναι οτι ο μισο μπελας ειναι να αποφασισω ΤΙ θα κανω. Το ψαξε για ιδεες ειναι το δυσκολο. Φιλακια σε σενα και στα σου-σεφακια.

  17. Ela paidi mou kai se eixa ennoia. Molis akouw gia xionia sto North East
    skeftomai oti den eimai ekei na sou pw spiti grhgora giati tha xionisei…
    Panemorfes oi photo (kala gia thn blogger den to syzhtame…) kai
    to Xristougenniatiko menou poly endiaferon…..wste exeis kai sy to
    Trapezi ths Kyriakhs kai elega na sto steilw,den einai omorfo?
    Emeis fetos mallon pros to Kineziko menou kleinoume….Chilli
    prawns apo ta xerakia mou kai kotopoulo me five spices apo ton
    Michelako…..O kairos mas epitelous stous 30 vathmous….bratsakia
    eksw…

  18. Το ποσο μου λειπετε καθε Χριστουγεννα δε λεγεται. Το λεω και δακρυζω. Σας φανταζομαι Χριστουγεννα στην πισινα και σριμπ ον δε μπαρμπι!! Φιλια στον Μαϊκελακο!!

Leave a comment