Skip to content

Ranazul

March 22, 2009

Αρχιζω την εβδομαδα με γαστρονομικη αναρτηση. Παρουσιαζω σημερα ενα ακομα προσφατο ευρημα στην περιοχης μας.  Εσεις οι φιλοι στην Ελλαδα παρτε ιδεες για την ποικιλια, την παρουσιαση και τους αυτοσχεδιασμους σας στην κουζινα.  Σας φιλω γλυκα.   

ranazulRanazul, 8171 Maple Lawn Blvd., Suite 170 (just off Route 216 at Route 29), Fulton, 301-498-9666. Reservations recommended on weekends.

Ανακαλυψαμε αλλο ενα πρωτοτυπο εστιατοριο σε αποσταση μερικων μιλιων απο το σπιτι.  Το Ranazul διαφημιζεται σαν “Tapas and Wine” αλλα ξεφευγει απο τα παραδοσιακα  ισπανικα ταπας και θα το ελεγα μαλλον εστιατοριο με μικρες φιν-φον μεριδες.  Το Ranazul (σημαινει μπλε βατραχος) ειναι ενας μοντερνος και συγχρονως πολυ cozy χωρος που μπορεις να χαλαρωσεις δοκιμαζοντας μικρες νοστιμιες και πινοντας ενα απο τα κρασια που προσφερει σε μεγαλη ποικιλια.  Διαθετει καβα με ελεγχομενη θερμοκρασια μεσα στην αιθουσα της τραπεζαριας και προσωπικο με γλυκα χαμογελα.  Το πιο ωραιο ειναι να παραγγειλεις διαφορα μικρα πιατα και να τα μοιραστεις με παρεα.  Τα πιατα ερχονται σιγα σιγα, οπως ετοιμαζονται αφηνοντας αρκετο χρονο για να τα χαρεις χωρις να περιμενεις ανυπομονα το επομενο.

Στο Ranazul εχουμε παει ηδη δυο φορες και θα το επαναλαβουμε συντομα.  Οι σημερινες φωτογραφιες ειναι επιλογη και απο τις δυο επισκεψεις.  Την δευτερη φορα βρηκαμε και ελληνικο κρασι.

ranaz1

Στις φωτογραφιες παραπανω μπορειτε με ενα κλικ να δειτε την σαλατα ceasar,  την σαλατα με αγγιναρες (οχι τιποτα το ιδιεταιρο) , τις αναμικτες ελιες (ουτε εδω καμια εκπληξη) τις πατατες ογκρατεν (εξαιρετικο και το αγαπημενο του δεσποιναριου),  πατατες μπραβα (τηγανητες με πικαντικη σαλτσα  η μαγιονεζα)  το μικρο φιλετακι (που θεωρειται το πιατο “υπογραφη” του εστιατοριου, αλλα το βρισκω απλα σαν ενα καλο φιλετο) και τα τηγανητα καλαμαρακια (ετσι κι ετσι)

Παρουσιαζω σε μεγενθυση εκεινα που πραγματικα με εντυπωσιασαν και που καθε φορα τα παρηγγειλα και θα τα ξαναπαραγγειλω.

ranaz7

γαριδες με αβοκαντο και μανγκο σε σαλτσα απο  vodka (οι γαριδες τελειες)

p2200072

αρνισια παϊδακια τρυφερα με σπαραγγια και μανιταρια

p2200063

πατατουλες ογκρατεν

p2200083

και μια εξαιρετη creme brulee με φραουλες

Στο Ranazul υπαρχει μια αιθουσα οπου αναρτωνται ζωγραφικε εργα καλλιτεχνων της περιοχης. Η αιθουσα ονομαζεται γκαλλερια και διατιθεται για παρτυ, η μεγαλα γκρουπς.  Το μονο αρνητικο σημειο στο Ραναζουλ ειναι οτι δεν αλλαζουν συχνα τα πιατα και μπερδευονται οι γευσεις απο τα διαφορα ταπας.

Μπουονα τζιιορνατα α τουτι!

 

 

 

 

 

Advertisements
14 Comments leave one →
  1. March 23, 2009 2:47 am

    Μας τρέχουμε τα σάλια πάλι! Τρε μπανάλ, η έκφραση, αλλά πολύ αληθινή!
    Και γω χτες δοκίμασα υπέροχα πιάτα σε μια φίλη μου, και ήταν πραγματικά πολύ καλή εμπειρία!
    καλημέρα Δεσποινάριον

  2. orfia permalink
    March 23, 2009 3:05 am

    Καλημερα απο Αθηνα Δεσποινα μου. Υπεροχα πιατα φαινονται.! Εγω θα σταματησω στις γαριδουλες… που ευκολα μπορουμε να τις φτιαξουμε και να τις παρουσιασουμε και εμεις ..!! Και βεβαια..η υπεροχη creme brulle την οποια ομως δεν εχω δοκιμασει με φραουλες…!!! Με βαζει σε πειρασμο να την αναζητησω σημερα που θα παμε για φαγητο με φιλους μετα το γραφειο.!!! Φιλια πολλα!

  3. Κατερίνα permalink
    March 23, 2009 4:52 am

    Καλημέρα καλή εβδομάδα καλή μου φίλη.Ενα γλυκό φιλί για τις υπέροχες μανόλιες και για τα φανταστικά πιάτα που μας δωρίσες.Σήμερα διάβασα,δεν πρόλαβα το τριήμερο καθόλου. Ανατροπές και λύπες..
    Το μαλλί καλό??? Τα δοκουμέντα παρακαλώ να τρέξουν,Φιλάκια

  4. March 23, 2009 5:01 am

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    δεν με εντυπωσίασε και πολύ ο βατραχός σας… μας έχεις πάει πόλύ καλύτερες βόλτες 😦
    άσε που το Απλά στην Ερυθραία του ρίχνει στ’αυτιά σε φαντασία, ποικιλία και αυτοσχεδιασμούς, δεν υστερούμε σε φαγητό στην Ελλάδα. Νομίζω.

  5. March 23, 2009 6:13 am

    Καλή βδομάδα Δέσποινα! Βλέπω μας την ξεκινάς πολύ νόστιμα, αν και τον τελευταίο καιρό δεν είμαι και τόσο γκουρμέ. Στην Θεσσαλονίκη είχε κάποτε περάσει η μόδα με τάπας και ισπανική κουζίνα, αλλά δεν ξέρω αν έμεινε κανένα απ’ αυτά τα στέκια. Εμένα μου θύμισε ένα εξαιρετικό εστιατόριο στο Πενεδές, ‘το Καλ Λουις’ ενός σομελιέ που μιλούσε μόνο καταναλικά κι αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε όλοι στη νοηματική 😉

  6. March 23, 2009 8:18 am

    Τι λαχταριστά πιάτα είναι αυτά; Κλέβω μια μπουκίτσα από όλα!!!!

    Τρελοτουρίστρια

  7. margarita permalink
    March 23, 2009 8:28 am

    καλα ολα αυτα… αλλα εχεις παει ποτε σε τσιπουραδικο στο Βολο?? και οχι αυτα τα κεντρικα. αλλα στους παραδρομους… απο τα πρωτα ως τα ν+ ( οσα αντεξεις δηλαδη) μια πανδαισια γευσεων… ελα να σε παω …

  8. panathinaeos permalink
    March 23, 2009 11:03 am

    καλη μερα στας πρωτευουσας του κοσμου!
    ευγε, ευγε, κρατατε ψηλα τη σημαια της ευωχιας, και το μαγαζι φαινεται σοβαρο! την επομενη φορα, ρωτησε αν εχουν pata negra, μεχρι προ τινος απαγορευοταν η εισαγωγη της στισ ΗΠΑ λογω υγειονομικων κανονισμων (δεν ειχαν εγκρινει τον τροπο λειτουργιας των σφαγειων στην ισπανια) τωρα ομως πηραν εγκριση δυο σφαγεια στην ισπανια, οποτε θα πρεπει να εχει φερει αυτο το αριστουργημα! επισης οποιοδηποτε πιατο με chorizo, ειναι η καλυτερη δοκιμη για την ποιοτητα της πρωτης υλης

    ΥΓ. τι θα γινει βρε φιλεναδα θα κανονισεις το αραντεβου με την χιλαρυ; γιατι ραβω κουστουμι επι τουτου! βεβαια, μετα τη δημοσιευση, θα ερθω ουτως η αλλως, αφου εχω και το κεφαλι μου ησυχο οτι μπορουμε να φαμε και εξω καλα, οποτε δεν θα χρειαστει να εξοντωθεις στις εσωτερικες ετοιμασιες! ασε που θα παμε και επισκεψη στην υπεροχη National Gallery of Art να δουμε τη Σταυρωση του Grunewald!

  9. FoodJunkie permalink
    March 23, 2009 11:46 am

    Από παρουσίαση σίγουρα σκίζει! Ειδικά η brule κάτι μου ψυθίρισε στο αυτί. Καλή εβδομάδα να έχεις και παντα τέτοια.

  10. March 23, 2009 1:09 pm

    σλουρπ!!!…κι εγω τις πατατουλες θελω …και την κρεμ μπριλε!!!….εξ’απαντος!!

  11. March 23, 2009 2:37 pm

    Δεν εισαι ενταξει Δεσποιναριον κανουν αναρτησεις με τοσα μεζεδακια????δηλαδη εμεις πως να κρατηθουμε??????και οχι τιποτα αλλο απο ορεξη δεν μας λειπει.Φιλακια.

  12. March 23, 2009 7:12 pm

    @Σοφια Ειναι βρε Σοφακι δημιουργια το φαγητο, ειναι απολαυση, ειναι αναγκη, αλλα μια αναγκη που μπορουμε να την αναγαγουμε σε ευχαριστηση. Καλησπερα (τετοια ωρα που γραφω)

    @Ορφια Καλησπερα σου. Εχεις πιασει το νοημα των αναρτησεων κι αυτο με ευχαριστει. Αυτες οι αναρτησεις μπορει να φαινονται λιγο εκτος ενδιαφεροντος, αλλα ειναι σημεια αναφορας προσωπικα. Και επισης ξερω οτι 5-10 ατομα απο την περιοχη διαβαζουν το μπλογκ και ισως να τους κινησει το ενδιαφερον. Η κρεμ μπρυλε ταιριαζει σα κρεμουλα που ειναι με φρουτα. Προχτες δοκιμασα μια που ειχε μεσα και λιγη ασπρη σοκολατα. Ηταν εκπληκτικη. Σε φιλω φιλεναδα μου Αθηναια.

    @Κατερινακι δε θελω λυπες χαρα μου, γιατι; Το μαλλακι θα το κοψω την Πεμπτη, μεχρι τοτε συμμαζευω τα ασσυμαζευτα! Φιλακια.

    @Μελισσουλα Μετα απο την Κωμη που σας πηγα, ειναι δυσκολο να παρουσιασω κατι πιο καλο. Οι αναρτησεις με αναφορες σε εστιατορια της περιοχης δεν ειναι συγκριτικες, ειναι απλα αναφορες και οταν τις κανω σημαινει οτι με εντυπωσιασαν μαλλον θετικα, τις προτεινω σε οσους μπορουν να πανε, και θα ξαναπαω κι εγω. Εκεινο που ειναι σημαντικο σ’ αυτη την περιοχη που πριν δεκα χρονια δεν ειχε τιποτα να παρουσιασει, ξαφνικα, ιδιωτες κανουν καλες δουλειες με ωργανωμενα τημς με προσοχη στις λιστες κρασιων, με ερευνα και με προοπτικες για βελτιωση.

    Φυσικα δε συγκρινω τις ελληνικες γευσεις και τη νοστιμια των πρωτων υλων που παρασκευαζονται. Ποτε δεν υστερουσε η Ελλαδα σε θεματα φαγητoυ. Εδω υστερουσαν και τωρα σουλουπωνονται. Ο βαρταχος ειναι καλος, ελπιζω να γινει καλυτερος, θα τους προτεινω να αλλαζουν το μενου λιγο καθε τοσο γιατι η ποικιλια στα μικρα πιατα, αν ειναι παντα η ιδια μπορει να γινει και βαρετη. Για το Απλα δεν εχω γνωμη, αλλα διαβασα κατα καιρους θετκες κριτικες. Εξ αλλου εδω δεν εχουμε καποιον αναγνωρισμενο σεφ, εχουμα μια ομαδα νεων που αποφασισαν να δοκιμασουν κατι καινουργιο.

    @Ντορα μου η Θεσσαλονικη ειναι απο μονη της μια γκουρμε πολη. Τα δικα σας καθημερινα μεζεκλικια, εδω θεωρουνται απολυτα γκουρμε. Λενε οι ειδικοι οτι το χειροτερο φαγαδικο στη Θεσσαλονικη ειναι καλυτερο απο πολλα Αθηνεϊκα. Μια φορα εχω ερθει εκει, αλλα ξετρελλαθηκα. Το καλο με τους μεσογειακους Ντορακι ειναι οτι ολοι καταλαβαινουν τη νοηματικη. Αντε τωρα να κανεις το ιδιο με Κινεζο. καλυτερα να αυτοκτονησεις.

    @Τρελλοτουριστρια μια απ’ ολα για σενα και μια για τον αγαπητο μας τρελλοτουριστα@

    @Μαργαριτα, οχι δεν εχω παει. Παμε ιτ’ς ε ντηαλ (η ντηλ οπως το λεμε ελληνικα)

    @Παναθηναιε αγαπητωτατε, νομιζω οτι οι ιδιοκτητες, ενα νεαρο ζευγαρι κανουν οτι μπορουν για να ευχαριστησουν την πελατεια. Ειναι ενα χαριτωμενο μαγαζι που ομως εχει λιγο δωσει αμερικανικο υφος στο φαγητο. Δεν θα το ελεγα ισπανικο. Αλλα ελατε εσεις, και θα σας παω στο Τιο Πεπε στη Βαλτιμορη που ειναι σπανιολικο μεχρι τα κουταλακια. Μεχρι και σπανιολες θα δειτε.

    Τι; ραβεις κουστουμι; Α δε μου το ειπες να το επισπευσω. Και ετρεχα η αμυαλη σε μπωτε και αηδιες. Καλα ελα εσυ κι εγω θα κατεβασω την κουζινα κατω, μη σε νοιαζει. Και στο μουσειο θα σε παω, και στο Τζωρτζταουν το πιο ωραιο σουφλε που εχεις φαει ποτε. Θα σε παω και στην Κωμη, αν με ειδοποιησεις τρεις μηνες πριν δατ ιζ!

    @Ιωαννα μου, για μια ησυχη βραδια με καλο κρασακι ειναι φινο.

    @Κουκ .. τα ιδια γουστα εχουμε μου φαινεται, οι παπατες ειναι .. Λ-Ε-Κ-ΟΥ-Μ-Ι

    @Ελευθερια, χαααα Εγκρατεια καλη μου.

  13. Sophaki permalink
    March 25, 2009 3:55 am

    Sketos peirasmos pali oi apolafstikes gastrimarikes protaseis…..ela omws
    pou o yiatros shmera kai ti de mou vrhke…..terma ta paidakia…..terma ta
    paxakia……terma oi garidoules….aei sto kalo kai elega oti esfriza apo ygeia….
    Fate matia psaria sthn kyrioleksia loipon…..

  14. March 25, 2009 9:23 pm

    Σοφακι μου, τι εγινε, χολιστερινη ανεβασαμε; Ελεγχεται ματια μου, μη στεναχωροεσαι. Μια χαρα εισαι και υγεια εχεις. Τωρα κατι μικροεπαναστασεις του οργανισμου.. ολοι εχουμε. Φιλακια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: