ιστοριες απο την κουζινα – κυριακατικο γευμα – μερος δευτερο – τα μαγειρεματα

PB080039 (1024x748)

Πεμπτη βραδυ σημερα και σας φερνω φωτογραφιες και σημειωσεις απο το γευμα της Κυριακης που μας περασε.  Πεμπτη σημερα, και ξαφνικα επιασε ενας χειμωνας εδω ατο Μερυλαντ, απιστευτος.  Η βροχη που ειχε αρχισει την Τεταρτη συνεχιστικε ολη την ημερα, ακομα και τωρα που σας γραφω.  Την Κυριακη λοιπον τα σου-σεφακια με βοηθησαν να φιαξουμε το φθινοπωρινο μενου που θα φιλοξενουσε το ανοιξιατικο σερβιτσιο!

ΜΕΝΟΥ

Φακες που εφερα απο το Μετσοβο και τζιτζιλομιτζιλα ταιριαστα

Κολοκυθοπιτα με κιτρινες κολοκυθες

Χοιρινο με μηλα (απο συνταγη της κυριας Αγλαϊας Κρεμεζη στο βιβλιο Culinaria Greece)

Τυρακια Μετσοβου και αλλα  με σταφυλια

Πανακοτα με μαστιχα (συνταγη Σ. Παρλιαρου απο το βιβλιο Ευκρατες γευσεις)

PB080037 (1024x717)

Οι φακες που εφερα απο το Μετσοβο, ειναι ωραιες και καλοβραστες. Οι φακες που προμηθευομαι εδω ,δεν εχουν καμια σχεση με αυτες.  Βραζουν με τις ωρες και καποια στιγμη διαλυονται και με διαλυουν.  Φακες βεβαια φιαχνουμε ολοι.  Στο Δεσποιναρεϊκο μαθαμε να φιαχνουμε φακες σε νησιωτικο στυλ οπως τις εφιαχνε η γιαγια του Ερρικου κι εκεινος την παρακολουθουσε και μαθαινε.   Το κρεμμυδακι και το σκορδακι ειναι φυσικα απαραιτητα.  Το υγρο που βραζουν, ειναι ζωμος απο κρεας η κοτοπουλο, εν προκειμενω το δευτερο.  Προσθετουμε ομως  και φρεσκια ντοματα ξεφλουδισμενη και κομμενη σε κομματακια.  Το φυλλο δαφνης που βλεπετε στην επιφανεια ειναι κλεμμενο.  Ενα βραδυ που γυρνουσαμε με τον Ερρικο στην Ρωμη προς το ξενοδοχειο και περνωντας εξω απο το Κολοσσαιο λιγο χαρουμενοι.. μαζεψαμε μερικα φυλλα απο τις δαφνες τις ιστορικες και αρχαιες, για να δινουμε στα φαγητα μας ενα Italian touch.

Οι φακες μας εχουν αγνο παρθενο λαδακι και το ξυδι μπαινει στο τελος.  Δεν ειναι σουπα, μπορουμε να το φαμε και με πηρουνι.

PB080103 (1024x939)

Και νατη η φακη μας σερβιρισμενη.  Το Σαββατο το πρωι που (οπως ξερετε) παντα μιλαω με τη μαμα στην Αθηνα, οταν της ειπα οτι ειχα φακες για πρωτο πιατο αρχισε να με μαλωνει.  Καλα φακες θα προσφερεις στον κοσμο;  Ειδα κι επαθα να την πεισω οτι δεν ειναι κατι επισημο.  Συμφωνω, σε ενα πιο καλο τραπεζι δε θα σερβιρα φακες. Σε μας ομως ειναι σπανιο να βρουμε καλο οσπριο εδω και οταν το βρουμε, το θεωρουμε.. καλο!

PB080084 (782x1024)

Μαζι με την φακη, σερβιρουμε πρασινες ελιες γεμιστες με φετα, τυρι καπνιστο μετσοβονε και ..

PB080083 (1024x718)

.. ενα πατε απο βοδινο κρεας που εφερα απο το Μπουενος Αϊρες.

PB080041 (1024x768)

Η κολοκυθοπιτα εγινε με τεσσερα κιτρινα κολοκυθια.  Τα τριβουμε στον τριφτη η στην κουζινομηχανη και τα αλατιζουμε.  Ψιλοκοβουμε τρια πρασσα (το ασπρο μονο). Τα πρασσα και τα κολοκυθια σιγοβραζουν σε ανοιχτο σκευος με λιγο λαδι μεχρι να σωθει το νερακι τους.  Σε βαθυ μπωλ αναμιγνυουμε τα λαχανικα με τεσσερα αυγα και τυρι φετα τριμμενο κατα βουληση.    Στρωνουμε και ψηνουμε  σε μετριο προς δυνατο φουρνο για περιπου τρια τεταρτα της ωρας.

PB080043 (1024x768)

Ετοιμη και η πιτα μας και παμε να φιαξουμε το χοιρινο με τα μηλα.

PB080066 (1024x736)

Το  χοιρινο με μηλα μου το ενεπνευσε η Ευη που το Σαββατο μαγειρευε χοιρινο με καραμελλωμενα λεμονια.  Μεχρι να μαθω περι καραμελλωμενων λεμονιων, περιοριζομαι στα μηλα. Ξυνομηλα διαλεξα και αφου τα καθαρισα τα εκοψα ροδελλες,  τα πασπαλισα με λεμονι χυμο και τους ειπα να περιμενουν.

PB080067 (1024x787)

Εδω λιωνουμε φρεσκο βουτυρο που κανει ωραιες μπιρμπιλοφουσκαλιτσες.  Οταν καψει τηγανιζουμε τις ροδελλες των μηλων μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.

PB080069 (1024x699)

Σε αλλο σκευος σωταρουμε χοιρινα μπριζολακια (χωρις κοκκαλο) και απο τις δυο πλευρες συνολικα 8-10 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινησουν.

PB080071 (1024x772)

Σκεπαζουμε το χοιρινο με τις τηγανισμενες ροδελλες των μηλων και πασπαλιζουμε με λιγη σκονη κανελλα.

PB080074 (1024x738)

Σκεπαζουμε το σκευος μας και το αφηνουμε να παρει μια βραση.

PB080075 (1024x767)

PB080108 (1024x739)

Να λοιπον και το κυριως πιατο με το χοιρινο, τα μηλα και την κολοκυθοπιτα.   Παμε τωρα να δουμε και τα υπολοιπα.

PB080111 (1024x595)

Τα τυρακια που ακολουθησαν το γευμα ηταν παλια γκουντα,  μετσοβελα και γιδισιο μετσοβισιο απο το τελευταιο ταξιδι.

PB080113 (1024x768)

Η πανακοτα με μαστιχα του Στελιου Παρλιαρου, ειναι μια αγαπημενη συνταγη στην οποια εχω αντικαταστησει την κοπανισμενη μαστιχα με μαστιχελαιο, που δινει κατα τη γνωμη μου καλυτερο αποτελεσμα.  3-4 σταγονες μαστιχελαιο αρκουν.  Εκανα ομως μια “πατατα”.  Θελοντας να δωσω στην πανακοτα ενα ομορφο σχημα χρησιμοποιησα μια κεραμεικη φορμα για να την παγωσω.  Οταν ηρθε η ωρα να την ξεφορμαρω, δεν γλυστραγε απο την φορμα με τιποτα.  Βουτηξα την φορμα σε ζεστο νερο, μα τιποτα.  Τελικα με χιλια ζορια βγηκε αλλα ειχε χαλασει το ομορφο αναγλυφο που ειχα ονειρευτει. Τα μπαλωσα με σιροπι απο βυσσινο λιγο. Η γευση παρα πολυ καλη αλλα η εμφανιση πιφ!  Την επομενη φορα θα χρησιμοποιησω χαμηλη πλακε φορμα.

PB080115 (1024x768)

Η ωραιοτατη κουμπαρα εφερε ενα εκπληκτικο κεικ μηλου, συνταγη της μητερας του ωραιοτατου κουμπαρου απο το Κονεκτικατ.   Κλεινω την σημερινη αναρτηση με μικρα τζιντζερ κουκις  νοστιμωτατα που μου γυαλισαν εκει που ψωνιζα στο Balducci’s .

PB080117 (1024x860)

Σας φιλω γλυκα.

31 Comments

  1. Λοιπόν ας αρχίσω με τις φακές έχω βρεί καταπληκτικές εδώ στο Αμπου Ντάμπι μικρες ευκολοβραστες όπως λες και εσύ και πολύ νόστιμες. Μου άρεσε το χοιρινο με τα μήλα θα το προσπαθήσω να σου πω αν και το έχω κάνει πριν μερικά χρόνια και μου άρεσε. Αλλά εκείνο που έχω ξεχάσει και θα το κάνω συντομα είναι η κολοκυθόπιτά σου και η πανακότα που ποτέ δεν έχω φτιάξει. Καληνυχτα αν δεν κοιμάσε ήδη σε εμάς πρωί και παρασκευή που είναι σάββατο 😉 xxo

    • Γεια σου Πηνελοπακι μου. Το χοιρινο με τα μηλα ειναι πολυ νοστιμο. Πολυς κοσμος δεν θελει να τρωει κρεας με .. φρουτα κι αυτο ειναι κατι που δεν συνηθιζεται στην Ελλαδα. Το κωδωνι ειναι ισως εξαιρεση. Τα ξυνομηλα ειναι πολυ ταιριαστα με το χοιρινο. Επισης η κολοκυθοπιτα ειναι πιο δροσερη και πιο ελαφρια απο την σπανακοπιττα. Η πανακοτα ειναι ευκολη και σε επομενη αναρτηση θα γραψω την συνταγη του Παρλιαρου. Τωρα τι να πω, λεω καλημερα Σαββατου! ΧΧΟ

  2. Πωπωπωπω…σημερα που είχε και κρύο έφτιαξα κ εγω φακές. Δεν υπάρχει πιο δυναμωτικό φαγητό από αυτό….(Υπάρχει….ένα φοβερό που φτιάχνω: μπακαλιάρος στο βραστήρα με μπρόκολα και καρότα…)

    Είναι βράδυ….είμαι και σε δίαιτα…ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩΩ

    🙂

    • Ση Ες Λακωνακι τι ακουω; Δε καταλαβα τι διαιτα κανεις; Εφαγες πολυ τεραπιν τακο και πηρες κιλα; Η ξημεροβραδιαζεσαι σε τιποτα φαστφουνταδικα; Το ψαρακι σου φαινεται πολυ ωραιο. Σου δινω το λινκ απο μια παλια αναρτηση της ενδοξης Ταβολα Μπιανκα με παρομοια κολπα.
      http://tavolabianca.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html
      Τρωγε καλα βρε χρυσο μου, ασε τις διαιτες, ελα φιλουμπες!

  3. λοιπον εχομεν και λεμε!βαλε δυο φακες, τρια χοιρινα με μηλο, το μισο ταψι την πιττα, ολα τα τζιντζερ κουκις και τα τυρακια ολοσουμπιτα!
    τα αλλα οχι οτι δεν μου αρεσουν, αλλα να αφησω βρε παιδι μου κατι τις να φατε κι εσεις!
    εκεινο που μου αρεσε περισσοτερο απο ολα στο αρθρο δεν ηταν καποιο συγκεκριμενο πιατο, αλλα αυτη η περιρρεουσα ατμοσφαιρα της κουζινας, της χαρας, της προσφορας, της αναμονης του επικειμενου γευματος!
    με τη βοηθεια και των φωτο, απεδωσες αυτην την ατμοσφαιρα υπεροχα, και ειναι σαν να ημουνα κι εγω εκει!
    (αλλα η παραγγελια παραγγελια!)

    • Εφτασεεεεεε!!!! Λοιπον αγαπητωτατε, ειλικρινα το απολαμβανω το πριν! Και ξερω οτι και σας σας αρεσει. Δεν ειναι τυχαιο οτι σας συμπαθω. Μυριζομαι τους..δικους μου χε χε!
      Εδω θελω να πω κατι. Μου λειει Ο Τεντυ μου. Οταν ηταν σπιτι, μαζι μαγειρευαμε, ηταν ο καλυτερος σου σεφ του κοσμου. Ουτε η Δαφνη ουτε ο Κωνσαντινος μοιραστηκαν την κουζινα μαζι μου. Μονο ο Τεντυ. Ακομα και τωρα οταν ερχεται εχουμε ενα απιστευτο συντονισμο στο σερβιρισμα και στις προετοιμασιες. Παω τωρα να δω αν εχει μεινει κατι για να συμπληρωσω την παραγγελια.

      • που ευρισκεται τωρα ο τεντυ;
        θελω να τον προσλαβω στο ατελιε!

        • Χα χα πουλακι μου! ολα τα ταλεντα τα μαζευεις εσυ!
          Ο Τεντυ δεν ειναι μακρυα, μενει και εργαζεται στη
          Βαλτιμορη. Και ειναι το καλυτερο παιδι του κοσμου.
          Θα τον ειδοποιησω!

  4. δεν έχω φάει χοιρινό με μήλα, αλλά αν είναι σαν το μοσχάρι με τα κυδώνια και σαν το χοιρινό με τα καραμελωμένα λεμόνια θα μου αρέσει πολύυυυυ 🙂
    τις φακές πάντως κι εμείς στην Πελοπόνησσο έτσι τις κάνουμε με ντοματούλα και τα όλα, η Καναδέζα βέβαια που έχει τις τρομερότερες φακές στον πλανήτη τις κάνει σκέτες 😉
    και μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι από τότε που ήρθα εδώ έχω δαφνόφυλλα κρητικά, που είχαν φέρει για τη γιορτή του ελληνικού σχολείου πρόπερσι και που μου έφερε η Εύη φέτος!!
    για την πανακότα να πάρεις μια φόρμα σιλικόνης και θα δεις θα βγαίνει… φλουυρπ πάρα πολύ ωραία, πάντως κι αυτή στη φωτογραφία μια χαρά φαίνεται!!
    φιλάκια και καλό ΣΚ 🙂

    • Καλο ειναι το χοιρινο με ξυνομηλα. Τα μηλα δινουν την ζουμερη γευση σε καθε μπουκια του λιγο στεγνου χοιρινου. Λοιπον και η μαμα μου τις εκανε μαυρες τις φακες και μαλιστα σουπα. Με αποτελεσμα να μη τις τρωω με τιποτα. Ο Ερρικος μικρος παρατηρητης της μαγειρικης της γιαγιας του μου εμαθε πολλα ενδιαφεροντα μαγειρικα κολπα. Τωρα τρωω και φακες.
      Να φανταστεις οτι ειχα φορμακι απο σιλικονη και ουτε καν το σκεφτηκα. Μου αρεσε τοσο το σχεδιο της κεραμεικης φορμας, αλλα ειπαμε, τα λαθη ειναι για τα σαϊνια χο χο χο ! Μπααα, χαλασε αλλα ειπαμε τα μπαλωσα. Φιλακια και καλο Σ/Κ και σε σενα.

  5. Εξαιρετικο Δεσποινα.Αυτο που εγραψε ο Παναθηναιος για την ατμοσφαιρα της κουζινας,αυτο ειναι που ενιωσα κι εγω.Νομισα για λιγο οτι θα ανοιξει μια μικρη πορτουλα και θα ξεχυθουν οι μυρωδιες!Οσο για τις φακες για πρωτο πιατο,σε βρισκω αψογη.Περιμενουμε και αλλες ιδεες.

    • Καμια φορα Γιαννα, οταν βγαζω τις φωτογραφιες και σκεφτομαι πως θα σας τα παρουσιασω, ευχομαι να χτυπησει το κουδουνι και να μπουκαρετε ολοι μεσα. Αληθεια το λεω. Τωρα για τις φακες, ακομα και τα πιο απλα ελληνικα φαγητα εδω αποκτουν μεγαλη αξια.

  6. πωπω, πως θα γίνει να στείλεις ένα ταπεράκι!!!!?????
    περιμένω μαμά με σπετζοφάι και σπανακόριζο σήμερα, αλλά αυτή η πίττα,……. κάτι μου έκανε!!!

    • Λοιπον Μαριζουδι ανασκουμπωσου. δε γινεται να περιμενεις παντα τη μαμα με τα καλουδια! Καλα σε κεινο το καφε στο φμπ τι κουμαρα εμαθες; Η πιττα ειναι ΠΟΛΥ νοστιμη δοκιμασε!

  7. βαλτη εισαι καλε?? εν οψει γενικων αιματολογικων και λοιπων εξετασεων εχω πεσει σε βαρεια -βραστο- λαχανικο- διαιτα, μπας και ξεγελασω κανενα.. και εδω διαβαζω σειρα μπινελικιων συνδιασμενων με οπτικη πανδαισια και λογω καλπαζουσας φαντασιας .. μυρωδιες, και η βαβουρα απο ευχαριστη παρεα γελια και μαχαιροπηρουνα ειναι παροντα.. ασε που το βυσσινο γυρω γυρω μια χαρα ητανε.. αναρωτιεμαι τωρα τι θα ειναι το τριτο μερος….

    • Α ωραια εισαι κι εσυ σαν τον Πρινς! Μια μερα πριν απο τις εξετασεις θυμαται να μη φαει αυγα. Πφ! Πρεπει να σου πω οτι δεν θα υπαρξει τριτο μερος, εκανα συμπτυξη.. με το συμπαθειο τα τρια..δυο!

  8. Είναι μαρτύριο να κάνεις scroll-down και να βλέπεις τη μια φωτογραφία μετά την άλλη για να καταλήξεις στην …ωραιοτάτη κουμπάρα!
    Θα μείνω στις μπιρμπιλοφουσκαλίτσες τις χρυσαφί!

    Καλό ΣΚ!!!

    • Ειδες Μαρκονακη! Οι φουσκαλιτσες μου αρεσαν κι εμενα παρα πολυ. φωτογραφια της κουμπαρας δεν μπορω να βαλω γιατι ερχεται και διαβαζει και αν το δει μαυρο φιδι και κολοβο που με εφαγε!

  9. i panakota deixnei katapliktiki den to sizito…thelo kai ego na matho na ftiaxno giati maresei san gliko 😦

    to xoirino/milo pos pire brasi afou den ebales katholou nero?

    stis indies etsi akribo trone tis fakes…stegnes..san side dish me ta ipoloipa kai me poli poli kauteri piperia…aouts…A!! kai me ta xeria..

    • Λονλυ μου θα κανω μια αμαρτηση με την συνταγη. Ειναι πανευκολη ισως απο τα πιο ευκολα γλυκα.
      Οταν μπει το χοιρινο με τα μηλα σε ενα σκευος, μπαινουν μαζι και τα ζουμακια τους, αναμικτα βουτυρο, οτι χυμος βγει απο τα μηλαρακια και το κρεας. Αυτο το λιγο υγρο παιρνει μια βραση σε σκεπασμενο σκευος για λιγο ετσι ωστε να πανε οι γευσεις παντου.
      οι φακες στεγνες σαλατα με λιγο challot μου αρεσουν πολυ. Με τα χερια εχω φαει σε σπιτι γνωστων απο την Κεϋλανη. Καλα τα καταφερα αν και δεν μπορω να πω οτι το απολαυσα κιολας!

  10. Χριστε μου

    εσυ εισαι η αιτια που εχω παρει 3 κιλα.
    στο λεω

    καθε φορα που ερχομαι εδω
    θελω να μπω στην κουζινα και να αρρχισω να φτιαχνω

    και δεν ειναι μονο αυτο…
    θελω και να εξοπλισω την κουζινουλα μου με ολους αυτους τους υπερβαρους κυριουληδες μα τα φουσκωτα καπελα ..βαζακια ,λουλουδακια ,γλαστρακια πιατελες , πιατελακια
    πφφφφ

    και αλλα γκατζετακια…

    εισαι πειρασμος Δεσποιναριον !!!!!
    (και λατρευω και τη φακη!)

    φιλακια::)))

    • Εσυ σαι η αιτιαα που υποφερωωωω!!!
      Σαββατικυριακο κι εμφανιστηκες.. ξερω ξερω πηζεις κι εσυ! Κι εγω εχω παρει 3 κιλα απο τον Σεπτεμβρη αλλα φταιει η Αργεντινη, το Μετσοβο και ο Ερρικος. Ναι ναι ναι!
      Φιλακια χαρα μου!

  11. έκλεψε την παράσταση για ακόμη μια φορά η ένδοξη,δαφνοστεφανωμένη φακή!
    καλά εσύ να παίρνεις μετσοβόνε μαζί σου,επειδή δεν το βρίσκεις εκεί,την δική μου την υπερβολή να κουβαλάω από μέτσοβο,λήμνο,κρήτη τρόφιμα δύσκολα την κατανοεί κάποιος μιας και τα ίδια προιόντα τα βρίσκεις και στο τελευταίο συνοικιακό σούπερ μάρκετ!μέλι από σικελία,ελιές γινομένες πάνω στο δέντρο και έτοιμες για κατανάλωση από την κρήτη,δάφνη από το αρχαίο θέατρο φιλίππων,ρίγανη από τη μάνη ,είναι μερικές από τις υπερβολές μου!
    μμμ,να πώς να το πω τώρα,εκείνη η συνταγή με το μηλοκέικ,μήπως και αν είναι δυνατόν,λέω τώρα……..,γιατί φαίνεται διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε.
    καλό σαββατοκύριακο και πολλά πολλά φιλάκια 🙂

    • Ρουλα εχεις δικιο, το μπλογκ εχει ασχοληθει πολυ με τις φακες. Ωρες να πιασουμε τα ροβυθια. Αυτο που κανεις δεν μου φαινεται παραξενο, ακομα και στην Ελλαδα μεσα, κατι απο τον τοπο του ειναι πιο φρεσκο και πιο καλο. Ειλικρινα δε το βρισκω υπερβολη.
      Το μηλοκεϊκ ειναι πραγματικα πολυ καλο και το ζυμαρακι του εχει κανελλογαρυφαλα. Δυστυχως δεν εχω την συνταγη. Θα την ζητησω αλλα δε σου υποσχομαι .. τιποτα. Καλο Σ/Κ και σε σενα, σε φιλω.

  12. δηλ στα νησια δεν ειναι νηστισιμο φαγητο η φακη?? ξεχασα να το ρωτησω το πρωι.. καλα κοριτσι ΠΟΣΟ τυρι ειχατε παρει??

  13. Εεε ο ζωμος ειναι προαιρετικος, μπορεις να βαλεις νερακι. Πολυ τυρι πηραμε .. χα χα τι ρωτας μαζι τα πηραμε! Που να δεις η Μονικ ποσα πηρε! Βιβ λε φρομαζ Μετσοβουα!

  14. Πω, πω τί μου έχεις κάνει με τα φαγητά σου…Υπέροχα όλα!!!
    Την κολοκυθόπιτα θα την αντιγράψω μόλις θα έχω τα υλικά…
    Φαίνεται φανταστική στην φωτό, και φαντάζομαι την γέυση της…
    Την πανακότα, μην το πολυσκέφτεσαι: αποστολή στη ΝΖ και σου την καθαρίζω εγώ στο πι και φι…

  15. Αρτανις ειναι πολυ ωραια και ελαφρια. Αυτη αρχισα να τη φιαχνω οταν μια γιλη μου εδω μου εφερνε απο τον κηπο της κιτρινα κολοκυθια με τις σακκουλες και για να την ευχαριστησω της εφιαχνα πιτες,

  16. Πολύ σπιτίσιο και ελληνικό το γεύμα. Οι φακές είναι ίσως το μόνο λαχανικό (εντάξει όσπριο είναι) που δεν τρώω, αλλά και η μητέρα μου έτσι τις φτιάχνει. Συμφωνώ απόλυτα για το μαστιχέλαιο. Η τιμή του είναι πολύ τσουχτερή, αλλά a little goes a long way που λενε και στο χωριό και δίνει άλλη διάσταση. Στα σεμινάρια του Παρλιάρου που παρακολούθησα και ο ίδιος αυτό χρησιμοποιεί.

  17. Να σου πω Ιωαννα μου, δεν τις ετρωγα ουτε εγω, τωρα τελευταια τρωω λιγες ετσι με την ντοματα. Οσο για το μαστιχελαιο, ενα καθε χρονο παιρνω και κανω του κοσμου τα πραγματα. Χαιρομαι που ακουω οτι η παρεμβαση που εκανα στην συνταγη, ηταν ουσιαστικα αποδεκτη απο τον ιδιο τον δημιουργο της. Θελωωωω κι εγωωωω σεμινααααριαααααα!!!!

  18. Μμμ, η ”μηχανή” άνθρωπος, ”καίει” Δημητριακά, Οσπρια, Λαχανικά, Φρούτα και Ξηρούς καρπούς και Ιχθύες ΜΟΝΟΝ, εάν ΔΕΝ επιθυμεί, να περι-μένει στην ουρά, έξωθεν των Φαρμα-κείων ως εσχάτως…

Leave a reply to despinarion Cancel reply