Skip to content

dinner with my neighbors (σατισφαϊ δε αμερικαν τεηστ)

January 24, 2010

Introduction by Pierre:  Η μανδαμ το εβαλε αμετι μουχαμετι να κανει τραπεζι τους γειτονες και θελει λεει να τους φιαξει Ελληνικα φαγακια.  Mais comment est ce possible?  Οταν θελεις να περιποιηθεις καποιον μαγειρευεις ΜΟΝΟ Φρανσαι!  Κελ μπετιζ!  Τελος παντων  της γραψατε κι εσεις  ενα καρρο ιδεες που moi je ne comprends rien du tout.  Τελικα εφιαξε μια λιστα με το μενου και ειχε την απαιτηση να βοηθησουμε κι εμεις.  Voila le menu,  αλλα εγω της το δηλωσα,  αυτα με τις πανακοτες και τα βυσσινα, δεν ειναι Πατισερι Γκραντ!

(εδω ο Πιερ τρωει φαπα γιατι ειναι αναιδης) κι εγω συνεχιζω με το μενου.

LE MENU

Προκαταρκτικα μπιρμπιλικια: ελληνικες ελιες,  πιπεριτσες πρασινες και κοκκινες τουρσι, μελιτζανοσαλατα και ταραμοσαλατα συνοδευομενες απο φετουλες σησαμενιου κουλουριου.

Πρωτο πιατο:  Τυροπιττα ταψιου με φετα και ρικοττα.  Ντολμαδακι γιαλαντζη και σαλατα ντακος

Κυριως πιατο:  Κοκκινιστο της κοκκοτας με χυλοπιτες Λακωνιας και φρεσκια ντοματα,  πασπαλισμενες με μυζηθρα απο το μετσοβο.

Επιδορπιο :  Ελληνικα τυρια

Γλυκο:  Πανακοτα με μαστιχα και βυσσινο γλυκακι.

Νατες νατες  οι χυλοπιτες οι αφρατες.  Αυτες μου τις εδωσε η θεια μου η Νικη που της τις εδωσε η Τσομπανα στο Βλαχιωτη.  Η τσομπανα (ο θεος να την εχει καλα)  πανταμας προμηθευει με σπιτικες χυλοπιτες.

Εδω βραζω φρεσκια ντοματα πομοντορο για να φιαξω μια σαλτσα για τις χυλοπιτες.   Σκορδακι, μπαχαρι, λιγη ζαχαριτσα, αλατι και λιγα φυλλαρακια βασιλικο.  Η σαλτσα θα ειναι ετοιμη και θα ανακατευτει με τις χυλοπιτες  λιγο πριν σερβιριστουν.

Jacques:  Βρηκε η μανταμ κουλουρια και την επιασε η φουρια!  Πηρε ομως και μια ΓΑΛΛΙΚΩΤΑΤΗ μπαγκετα μεηντ ιν δε Γιουναϊτεντ Στεητς!

Οι πανακοτες (παντα με την συνταγη του Στελιου Παρλιαρου, ειναι ετοιμες  να μπουν στο ψυγειο για να δεσουν.  Μοσχοβολανε μαστιχουλα!

Τα προκαταρκτικα μπινελικια!  Η μελιτζανοσαλατα εγινε με μελιτζανα καψαλισμενη στη φλογα και ειχε μια ωραια καπνιστη γευση.  Θα ελεγα οτι ηταν το μεζεδακι που αρεσε περισσοτερο στους αμερικανους φιλους μου.   Εγω εχω ενα να πω. Οτι τελικα οταν δοκιμασεις κατι καλο το εκτιμας. Γιατι λοιπον να τους το αλλοιωνουμε;

Λιγα κλασσικα ελληνικα ξηροκαρπια, συνδιασμος απο στραγαλακια και σταφιδες κορινθου, και μερικα φυστικακια Αιγινης.

Η ωραια και μοιραια μου τυροπιτα.  Συνδιασα φετα με ρικοτα κρεμα, για μια πιο κρεμωδη και ηπια γευση.  Παντα τριβω μοσχοκαρυδι στη γεμιση.  Ειχε επισης 8 αυγα για να ειναι πιο αφρατη.   Απανω στο φυλλο πριν την ψησω ριχνω σουσαμακια.

Φιαχνω σαλατα με ντακους.  Κρητικα κριθαρενια παξιμαδακια που τα βρεχω ελαχιστα κατω απο τη βρυση,  τα στρωνω στην πιατελα και ριχνω μια δοση ελαιολαδο ραντιζοντας, και τριβω ριγανη που εφερα απο το Μετσοβο.  Τα παξιμαδακια θελω να ειναι ποτισμενα και μαλακα για να μην εχουμε εκπληξεις στο δαγκωμα.  Αργοτερα θα ρουφηξουν και το ζουμακι της ντοματας.

Εχω διαλεζει ντοματουλες μικρες ωριμες στρογγυλες και τις κοβω σε φετουλες.  Τις απλωνω πανω στα παξιμαδια.  Πανω στις ντοματες πασπαλιζω λιγο απο το αλατι Αλλονησου που μου ειχε στειλει η Μαρθα (Μαρθακι απο Σικαγο).  Τελος προσθετω την φετα, λιγη καπαρη, ριγανη και περιχυνω με κρητικο ελαιολαδο.

Μερικα ντολμαδακια γιαλατζη (που ομολογω οτι πηρα απο μια ντελικατεσσεν)  γιατι ειμαι τεμπελα δεν σας το εχω αποκαλυψει ακομα.

Το κοκκινιστο εγινε λουκουμι.  Παντα με κομματια απο New York strip steak.   Σβησμενο με κρασι Μαρσαλα, ελαιολαδο και φρεσκια ντοματα.

Μετα τουτα και μετα κεινα,  θυμηθηκα να φωτογραφισω το κυριως πιατο  στα .. μισα.  Κοκκινιστο με χυλοπιτες τσομπανας και φρεσκια ντοματα.

Τυρια: Κασσερι Θεσσαλιας, μανουρι, κεφαλογραβιερα Κρητης ,  και μια κοπανιστη (τυρικαυτερη) απο τη Χιο που εφιαξε η θεια Μαρια του Ερρικου.

Η πανακοτα με μαστιχα και λιγο γλυκο βυσσινακι απο πανω.  Το γλυκο  ειναι γνωστης μαρκας  απο την Χιο.

Τελος να το χερακι καλεσμενης,  που πηρε φορα και απολαμβανει την πανακοτα.

Τα κρασακια που συνοδεψαν το γευμα ηταν  1. Cabernet Sauvignon Estate Hatzimichalis, 2004,    Chardaunay  Φραγκου 2007 (πολυ καλο)     και Reserve NEMEA 1998.

Ουζο Βαρβαγιαννη προσφεραμε με τα μπινελικια, και  τσιπουρο απο το Κατωγι Αβερωφ στο τελος του δειπνου.

Ηταν μια πολυ ωραια βραδυα, πιστευω οτι οι καλεσμενοι μου απολαυσαν οτι κι αν δοκιμασαν, με μεγαλυτερη προτιμηση (αν κρινω απο τα σχολια) την μελιτζανοσαλατα,  το κοκκινιστο, και την ντακο-σαλατα.

Καλη εβδομαδα και σας φιλω γλυκα!

Advertisements
42 Comments leave one →
  1. January 24, 2010 7:03 pm

    Μπράβο Δεσποινούλα μου,
    είμαι σίγουρη ότι ενθουσιάστηκαν οι καλεσμένοι σου! Μέχρι κι εγώ πήρα ωραίες ιδέες για μεζεδάκια.

    • January 26, 2010 12:54 am

      Ευχαριστω Μεροπακι. Χαιρομαι που πηρες κι εσυ ιδεες.

  2. January 24, 2010 7:43 pm

    Καλό το μενού αλλά η τυρόπιττα πολύ χοληστερινούχα βρε παιδί μου με τα 8 αυγά. Αν και της πάνε της άτιμης, τη νοστιμίζουν.
    Αντε κι άλλα τέτοια , όρεξη να ‘χεις ν ατραπεζώνεις τη γειτονιά και να προωθείς την ελληνικότητα στο φαγητό. Νέο KERASMA θα γίνεις.

    • January 26, 2010 12:56 am

      Ναιιι .. αλλα αντιστοιχει μισο αυγο στην μεριδα Μαιρη μου , οποτε μια χαρα ειμαστε!

  3. January 24, 2010 7:56 pm

    Υπεροχα Δεσποινα!Μου μοιαζουν απολαυστικα και εχουν τη δημιουργικη σου σφραγιδα.Κλεβω και ιδεες βεβαια,γιατι κι εγω ειμαι κλεφτρα και δεν σας τοχω πει.Παντα τετοια.Φιλια πολλα

  4. January 24, 2010 8:03 pm

    Όλα υπέροχα και διαλεχτά και χαίρομαι που συμπεριέλαβες και τον “γείτονά” μου Φράγκο στα κρασιά σου 😉
    Πάντα τέτοια και καλύτερα!

    • January 26, 2010 1:12 am

      Προχτες που μιλαγα με ενα φιλο μου ελεγε οτι ειναι στα μεσογεια και λεγεται Ασημινα Φραγκου. Φιλια γοργονα μου.

      • January 28, 2010 4:19 pm

        Η κόρη του αρχικού…ξέρω τι σου λέω 😉

  5. panathinaeos permalink
    January 24, 2010 8:08 pm

    ηρθαν τ’ αμερικανακια
    πλακωσαν τα παξιμαδακια
    κι υστερα τα ντολμαδακια

    με ελιτσες πιπεριτσες και
    μελιτζανιτσες
    καπνιστες, ροδαλες, ψημενες
    και στο τριφτη αλεσμενες

    και μετα τυροπιτουλα
    αγκαζε με την τσοπανοπουλα
    γεια σου βλαχα γεια σου γλυκουλα
    φερε και την χυλοπιτουλα
    μαζι με το σις κεμπαμπ
    αχ μην εισαι τοσο βαμπ!

    τεζα τ’ αμερικανακια
    απο τα μπινελικακια
    φαγανε και ηπιανε ξανα και ξανα
    τελειωμο δεν ειχανε απο τον σαματα

    οσο για την πανακοτα
    την κρεμα την παχεια
    την κατεφαγαν κι αυτην
    ως εαν ησαν υπερταχεια

    να γιατι το δεσποιναριον ειναι δερβισακι
    δια του δειπνου εδειξε στο αμερικανακι
    οτι η ελλας ειναι μεγαλεων
    πληρης γευσεων σπουδαιων
    και πολλων κατεργαρεων
    βλαχας με ασπρας επιδερμιδας
    και αλλες παλαβες κοπελουδες
    και ωραια μοσχαρακια
    στο περτουλι στα πλακακια

    η ελλας ειναι ιδεα
    αλλα και πανωραια
    χωρα ηρωων και λαθρεμπορων
    και μη διαθετουσα των πορων
    οπου ναναι θα μεταβουμε
    στας βρυξελλας για να ξεσκονιστουμε

    ελλας ελλας τι σου μελλε να παθεις;
    πολυ ψηλο ειναι το σπρεντ
    λογαριασμο θα χασεις!

    η λυση φανερωθηκε
    εμπρος στον οφθαλμον μου
    πως και δεν την εβλεπα
    γαμω το κερατον μου;

    καλεστε ολες τις αγορες και τους αγοραστες τους
    στο δεσποιναριον στο ντι σι
    να φανε και να πιουνε
    την ελλαδαρα μας να γευτουν και να φχαριστηθουνε
    κι υστερα να υπογραψουνε
    φαρδεια πλατεια
    οτι τα φραγκα θα τα αφησουνε
    χωρις υπονοια καμμια

    ευγε δεσποιναριον!
    εσωσατε την χωραν!
    τα σπρεντ κατερρευσαν ευθυς!
    κι ελλαδαρα μας δεν θα χρεωκοπησει
    χαρη σε σενα κορη μου
    παλι θα θησαυρισει!

    περαστικος1: ολα αυτα απο που προκυπτουνε;
    περαστικος2: ειναι η μαγεια του υπογαστριου!

    • January 26, 2010 1:18 am

      Παναθηναιε χαρα μου, το κακο ειναι οτι αποφασισα να απαντησω στα σχολια αργα το βραδυ και δεν εχω … ριμα γαμωτο!! Παντως αν μπορεσω να βοηθησω στην οικονομικη σταθεροτητα μετα χαρας. Παιρνω τηγανι κι εφτασα!
      Περαστικος 1. Που παει παλι φιλε μου αυτη με την κοκκοτα
      Περαστικος 2. Παει να σωσει το λαο, να γινει οπως πρωτα
      Περαστικος 1. Τι επαθε η παλαβη, ποια ειναι πια νομιζει;
      Περαστικος 2. Κι αν φυγει απο το Ντη Ση .. εμας ποιος μας ταϊζει;

  6. January 24, 2010 8:18 pm

    Χρυσοχέρα φιλενάδα μου, αδιάβαστα θα τα έστειλες τα αμερικανάκια… Το φαγητό δείχνει σούπερ στις φωτογραφίες αλλά έχω ερώτηση.. Γιατί δεν άφηνες περισσότερο ζουμάκι μέσα στο κοκκινιστό ώστε να βράσεις μέσα εκεί τις χυλοπίτες? Λέω εγώ τώρα…:-))) Όσο για το μαγειράκι- βοηθό σου, ρίχτου μια σφαλιάρα και από μένα…:-) Που σήκωσαν κεφάλι τα γαλλάκια να μας κάθουν πως θα τρώμε το (χιώτικο) βύσινο μας…:-))) Φιλάκια πολλά!!

    • January 26, 2010 1:20 am

      Θα σου πω Ευουλα. Το ζουμακι στο κοκκινιστο που γινεται με την κολλα του κρεμμυδιου, το κρασι και το λαδι γινεται παχυρρευστο και ειναι τελειο για παπαρα. Γι αυτο δε το αραιωνω και κανω τις χυλοπιττες ξεχωριστα. Φιλακια και καλως ορισες παλι στην Αθηνα.

  7. luna permalink
    January 24, 2010 8:50 pm

    Χρυσοχερα παραγματικα,
    και ωωω!!!!!!! το φωτο ρεπορταζ σου μοναδικο!!!!
    Δεσποινιω, μου ανοιξες την ορεξη και ειναι και περασμενη η ωρα…..(οχι οτι μου κοβετε ποτε……..χα χα),
    αλλα οτι θα το ξεπατικωσω με καποιες μικροαλλαγες στα υλικα, πρεπει να το ομολογησω ευθεις εξαρχης, δεν μπορω να αντισταθωωω!
    μια καλη εβδομαδα για ολους μας
    σε φιλω

    • January 26, 2010 1:22 am

      Μα Λουνακι ειπαμε, περισσοτερο για να γινεται ανταλλαγη ιδεων τα κανω ετσι. Και οι φωτογραφιες βοηθανε παντα. Φιλια και καλη εβδομαδα!

  8. January 24, 2010 8:56 pm

    ε μα ποιο κοκαρι και αηδιες τουμπανες…
    αυτη η κρεμωδης τυροπιττα… δηλαδη πραγματικα!! λιγωσα κι ας εχω σκασει απο τα μεσημεριανα 🙂
    καλα αυτος ο πιερ παντα χριστουγεννιατικο παντελονι φορουσε; δεν τον ειχα προσεξει πφφ
    φιλακια

    • January 26, 2010 1:24 am

      Ναι μελισσουλα, η ρικοττα σπαει την αλμυραδα και την υφη της φετας. Μερικες φορες φιαχνω λιγη μπεσαμελ και βαζω με τη φετα, αναλογα τι εχω και τα κεφια.
      Ναι ο Πιερ υποτιθεται οτι ειναι χριστουγεννιατικος στολιδης (και οι αλλοι δηλαδη), αλλο παντελονι δε του παιρνω γιατι ειναι κωλοπαιδο!

  9. Πέννυ permalink
    January 24, 2010 9:00 pm

    Αχ τι μου κάνεις βραδυάτικα… κλέβω ιδέα και βγάζω μοσχαράκι από την κατάψυξη για αύριο… έχω και χυλοπιτούλες από την Πάτρα…
    Αύριο προβλέπεται παραλλαγή σε γιουβετσάκι με χυλοπίτες… να χαρεί και ο Θοδωρής μου που το λατρεύει!!!!!

    • January 26, 2010 1:27 am

      Α ωραια Πεννυ μου, μου φαινεται οτι Θοδωρακης και γιουβετσι πανε μαζι. Και ο δικος μου το λατρευει!

  10. January 24, 2010 9:12 pm

    Συγχαρητήρια Δεσποινάκι μου,συγχαρητήρια.
    Πέρα απ τη τεχνική σου που όλα φαίνονται καλομαγειρεμένα με Ελληνικότατη σφραγίδα (ας τρέμουν οι σεφ στα περιχωρα), είναι και η παρουσίαση. Πάντα εκτιμούσα και εκτιμώ την οικοδέσποινα που προσέχει τη παρουσίαση. Να …, αυτές οι ελίτσες ,η μελιτζανοσαλάτα μμμμμ, τυροπιτούλα.Όλα μα όλα.

    Φαντάζομαι τις εντυπώσεις ε?? Ουαου!! Αααααα! Παλαμάκια και και,ε??
    Μια γλυκιά γεύση μου άφησες με τη πανακότα, θεϊκή.
    Σε φιλώ γλυκά και δώσε κι ένα φιλί στο Gaston που μου κρύφτηκε:))

    • January 26, 2010 1:28 am

      Τον Γκαστον τον φωτογραφισα αλλα βγηκε .. φλου και τον εφαγε η λογοκρισια Κατριν μου!

  11. January 24, 2010 10:22 pm

    Living in America is wonderful when you have … greek neighbors!
    Δέσποινα …. παραμιλάνε ακόμα οι γείτονες;
    Καλή εβδομάδα

    • January 26, 2010 1:29 am

      Λες Βασιλη να πιασουνε ” door for the winter ” ; Καλη εβδομαδα και σε σας.

  12. margarita permalink
    January 24, 2010 10:30 pm

    αν σκεφτεις οτι τρωω υπολοιπα και αδειαζω ψυγεια.. οι γειτονες πρεπει να ειναι πανευτυχεις οχι μονο για τ αεδεσμαυτα αλλα και για την παρεα!! καλη χωνεψη λοπον στους αμεριακανους και ζητω στις χυλοπιττες!!!

    • January 26, 2010 1:31 am

      Ζητω ζητω στην αξιολατρευτη τσομπανα. Πριν τα τυποποιησουν σε σακουλακια τα εστελναν σε πανινες σακκουλες υφαντες.

  13. January 25, 2010 12:08 am

    Αγαπημενοι μου φιλοι. Κατ’ αρχας ευχαριστω για τις ιδεες που μου δωσατε σε προηγουμενο ποστ. Ευχαριστω που ηρθατε την Κυριακη βολτα εδω. Θα απαντησω αυριο στα σχολια σας γιατι αποψε εχω διαβασμα. Καλη σας εβδομαδα λοιπον και τα λεμε συντομα. Φιλια σε ολους.

  14. January 25, 2010 12:19 am

    Στο βλογάκι σου πρέπει να αποφεύγω να μπαίνω όταν πεινάω, γιατί η ανάγνωση γίνεται λίγο από μαρτύριο! Δεν φτάνει που τα γράφεις, τα δείχνεις κιόλας κι άντε να σηκώνομαι νυχτιάτικα π.χ. για να κάνω μαγειρικές επιχειρήσεις ή να ανοίγω το ψυγείο ψάχνοντας τι ταιριάζει, έστω αμυδρά, στα υπέροχα φαγητά που εκθέτεις!
    ‘Αλλη φορά μόνο χορτάτος θα κάνω κλικ στο “despinarion”… 🙂

    • January 26, 2010 1:34 am

      Λοπον αγαπητο μου ηλιοτυπον, αυτο που γραφουν πολλοι οτι πεινανε με τις εικονες δε μπορω να το καταλαβω. Εμενε πρεπει να μου μυρισει κατι για να παθω τραλαλα. Αλλα καλα λες αν εχεις προβληματακι φαε κατιτις πριν ερθεις, 😆 😆

  15. January 25, 2010 3:25 am

    Δεσποινάριον,
    Ντιλίσιους ντίνερ, αν και τα μισά δεν τα τρώγω καθότι είναι φτιαγμενα με τυρούμπες( που μισώ). Ωστόσο, θα σταθώ στο γεγονός ότι είσαι μια φίνα οικοΔέσποινα που έχεις βάλει γυαλιά στους γείτονες (ξενερουά Αμερικ(λ)άνους με το συμπάθιο!)
    Ελα μωρέ -αν δεν είναι εθνικς- που ξέρουν αυτοί απο στύλ στην περιποίηση; Πάλι με το μπαρδόν δηλαδή.
    Φιλί

    ΥΓ. Εμείς το ρίξαμε στην ψαροφαγία με ένα ανοιξιάτικο ριζοτο μούρλια!!!

    • January 26, 2010 1:44 am

      Γι αυτο Καναδεζα μου οταν ηρθες δεν εβαλα τυρι πουθενα!
      Τωρα οι καλεσμενοι μου ηξεραν μια χαρα απο περιποιηση και στυλ, ισως οχι ελληνικο, αλλα δικο τους. Ειναι ανθρωποι που εχουν ταξιδεψει κι εχουν δει διαφορα. Και επισης εχουν περιποιηθει εμενα. Επισης για να αναλογιστουμε, ποσοι Ελληνες ΔΕΝ εχουν πια στυλ και ποσοι εχουν ξεφυγει. Νομιζω Καναδεζα μου οτι το στυλ και η προσφορα δεν εχει εθνικοτητα. Φιλουμπες. Ψαρακιιιι, ωραια ιδεα για αυριο!

  16. January 25, 2010 9:13 am

    ola fainontai fovera…(btw anebike i AV alla mou fage tis photo apo tin panakota tin diki mou) opote tha anebaso ksana tis photo 🙂

    tora tha kano mono ena sxolio ntemi…kai sto leo ego pou troo tin feta me to bareli, kai to gala me tin agelada…ola ma ola itan fobera, apla pisteuo oti eixes balei liiiigo parapano feta sto piato me tous ntakous….auto tpt allo, pou kai auto stin teliki einai stin krisi tou kathenos…

    apla ithela na sto po 🙂

    • January 26, 2010 1:46 am

      Αληθεια Λονλινακι; Θα ερθω να τις δω μολις τελειωσω. Χα χα ναι καλα εκανες και το ειπες, αλλα βλεπεις ειμαι .. τυρου!!

  17. orfia permalink
    January 25, 2010 11:49 am

    Τελειο μενου και αψογη παρουσιαση..οπως παντα..!!
    (απορια…ολα αυτα τα ελληνικα..τα κουβαλας απο εδω η τα βρισκεις και εκει Δεσποινα μου??)

    Φιλακια

    • January 26, 2010 1:48 am

      Μερικα βρισκω εδω (γλυκα του κουταλιου, κουλουρια, ταραμοσαλατα, ελιες, τυρι Δωδωνης κλπ), αλλα φερνω (χυλοπιτες τσομπανας, μαστιχελαιο) Φιλακια Ορφια μου!

  18. January 25, 2010 12:23 pm

    Το απίστευτο (και σαν ανέκδοτο θα πρέπει να το γράφαμε…) θα ήταν να μην είχαν εντυπωσιαστεί τα αμερικανά, με τέτοιο καταπληκτό μενού αγαπητό Δεσποινάριον.
    Θα ήταν….απλώς αχααααααρακτήριστοι :-))

    Λαμπρά διαβάζονται και φαίνονται όλα τούτα τα καλούδια.

    • January 26, 2010 1:49 am

      Ευχαριστω Πηνελοπη μου, φαινεται ο αλλος οταν ενθουσιαζεται, ρωτα πως το εφιαξες, τι εχει μεσα κλπ. Το διασκεδασα παντως κι εγω πολυ.

  19. lena permalink
    January 25, 2010 1:06 pm

    Πω πω πω….
    Η τυρόπιτα μέστειλε αδιάβαστη!
    Ωραία φάση να βάλεις και ρικότα, θα έγινε πιό αφράτη!
    Γουέλ νταν Δεσποινάκι!!

    • January 26, 2010 1:50 am

      Ω μερσι Λενα, ναι η ρικοτα οντως την κανει πιο αφρατη την τυροπιττα.

  20. January 25, 2010 10:49 pm

    κα-τα-πλη-κτι-κα!
    και το post και τα μεζεδακια
    και οι φωτογραφίες και… και…

    ευγε άξια ελληνιδα 🙂

  21. Marthaki permalink
    January 26, 2010 3:24 am

    Δεσποιναριο,
    Ολα ειναι φανταστικα! Ειμαι σιγουρη πως οι καλεσμενοι σας πρεπει να μηναν πολυ ευχαριστημενοι.
    Πολυ καλη η ιδεα σου να βαζης ρικοττα στη τυροπιττα, εγω συνηθως βαζω cottage cheece, και εαν δεν εχω τοτε βαζω γιαυρτη.
    Η ρικοττα ειναι λαιτ η φουλ-φατ?
    Γελασα πολυ με του panathinaeou το ποιημα, αλλα και εσυ δεν πας πισω στα στοιχακια….αλλο ενα ταλεντο! Μπραβο.
    Λοιπον, δεχωμαι συνχαρητηρια για την νικη του Δυκεφαλου μεσα στο Καραισκακη….χα χα χα.
    Φιλια και καλη σου νυχτα.

    ΥΣ. μηπως χρειαζεσαι αλατι?

  22. January 26, 2010 3:24 am

    Πρωτευουσιάνα μου,
    Γιατί εδώ που βρίσκομαι δεν εχω φάει ποτέ σε σπίτι με στύλ; Μπορεί να είναι η καναδέζικη βλαχουριά που με έχει επηρεάσει και προβαίνω σε γενικεύσεις. Για να το λες εσύ πως οι νέιμπορς είναι κοσμοπολίτες θα το πιστέψω.
    Πάντως, εσύ έσκισες και θα εντυπωσιάζεις πάντοτε γιατί τα εδέσματα δεν τα κάνεις μόνο με στύλ αλλά με την καρδιά σου.
    Φιλιά, πάω να δώ Θέμο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: