Skip to content

miette – a successful venture

March 5, 2010

Εκεινο το πρωϊ του Σαββατου που μπηκαμε με τη Δαφνουλα στην αγορα του Εμπαρκαντερο, στην αποβαθρα 1 του Σαν Φρανσισκο, δεν φανταζομουνα οτι επροκειτο να ζησω γευστικα την “Αποκαλυψη τωρα” .  Παντα το  ταξιδι του Δεκεμβρη στην δυτικη ακτη περιλαμβανει ενα Σαββατοκυριακο,  και το πρωϊνο του Σαββατου το περναμε στην αγορα ο κοσμος να χαλασει.  Χαλουσε ο κοσμος απο τη βροχη τον περασμενο Δεκεμβρη και οι εξωτερικοι παγκοι ηταν λιγοστοι.  Μεσα στη στοα της αγορας παιρνει το ματι μου  ενα μαγαζακι με το ονομα miette και γυαλες γεματες μακαρον.  Εχοντας προσφατες τις μπλογκοκουβεντες περι γνωστων και νοστιμωτατων ευρωπαϊκων μακαρον,  μου μπαινει η ιδεα.  ” Βρε Δαφνακι λεω, παιρνουμε εξι διαφορετικα να τα δοκιμασουμε; ”  . Η δε Δαφνη που πετα τη σκουφια της για κατι τετοια ενθουσιαστηκε με την ιδεα.

Καφες ζεστος απο το Pete’s coffee stand  και τη σακουλιτσα ανα χειρας, τα κοβαμε στη μεση και τα μοιραζομασταν για να μη στερηθουμε καμια γευση.

Ξετρελλαμενες απο τις γευσεις με πιο αγαπημενες, το τριανταφυλλο και  το πορτοκαλι-σοκολατα αποφασιζουμε να παρουμε μερικα να τα δοκιμασει και ο μπαμπας μας.

Για να μη πολυλογω, πριν απο τεσσερα χρονια η κυρια Megan Ray αποφασισε να ανοιξει ενα ζαχαροπλαστειο ευρωπαϊκων προδιαγραφων. Η επιχειρηση αρχισε με ενα παγκο με ροζ τεντα στην λαϊκη αγορα του Berkeley, και με την παρουσιαση των ωραιοτατων κεϊκς της επανω στην παλια της συλλογη απο cake stands.

Το ροζ τραβηξε αμεσως την προσοχη των περαστικων, κι ετσι γεννηθηκε το Miette το ψυχουλακι!  Ετσι η κυρια Ray εφερε την αμπιανς του Παρισιου στην περιοχη του Σαν Φρανσισκο. Τα προϊοντα της ειναι ολα φιαγμενα απο οργανικες πρωτες υλες και το αμπαλαζ ξεφευγει απο τα αμερικανικα προτυπα, που ουσιαστικα ειναι ανυπαρκτα.

Η μεγαλυτερη ομως ικανοποιηση ηταν να καταχωρηθει το Miette σαν ενα απο τα καλυτερα δεκα ζαχαροπλαστεια του κοσμου, στην λιστα της Conde Nast.

Απο τοτε, τουλαχιστο στην Αμερικη δεν εχω δοκιμασει τοσο νοστιμο μακαρον.  Δεν  εδωσα τοτε σημασια στο θεμα, παρα μονο οταν διαβασα για την παραπανω τιμητικη διακριση.  Ε! κατι καταλαβαν τα γευστικα μου κυτταρα τοτε! Ετσι ξεθαψα τις παραπανω φωτογραφιες και τις εφερα για να το γνωρισετε.  ΦΙΝ-ΦΟΝ!

NOTE:  The pictures following are taken from the internet.



Miette Patisserie,
449 Octavia St, San Francisco
Phone: (415) 626-6221

27 Comments leave one →
  1. orfia permalink
    March 5, 2010 6:31 am

    Καλημερα Δεσποινα μου…. τι μας εφερες..πρωϊ πρωϊ…ξερεις οτι σε διαβαζουμε με το καφε ανα χειρας….!! Για τη γευση σε πιστευω οτι ειναι υπεροχα τα μακαρον… αλλα και ο χωρος του μαγαζιου φαινεται με γουστο και σε προκαλει ..να δοκιμασεις…!!Μου αρεσουν τα μαγαζια που συνδιαζουν υψηλη αισθητικη στο χωρο τους μαζι με την ποιοτητα αυτων που προσφερουν….!!
    Φιλια πολλααα

    • March 6, 2010 1:54 am

      Τα περισσοτερα απο αυτα Ορφια μου δε μπορω να πω οτι με συγκινουν, εκτος απο τα μακαρον. Περισσοτερο μου αρεσει το παιχνιδιαρικο στυλ. Τα κουφετακια που φιαχνουν λουλουδι, οι συνδιασμοι χρωματων κλπ. Και τα υλικα καλα ειναι αλλα για να πω την αμαρτια μου τα περισσοτερα μου πεφτουν πολυ γλυκα. Φιλια και καλο Σ/Κ.

  2. March 5, 2010 8:22 am

    Μακαρον, μακαρον????? Περίμενε να σου πω πόσα μπορώ να φάω!!
    Μμμμμμμμμμ, μπορεί και πέντε!!
    Η αλήθεια είναι πως η διακόσμηση κατ αρχήν και μετά η ποιότητα είναι αυτά που τραβούν τη προσοχή. Το ροζ παραπέμπει σε ζαχαρωτά ,καραμέλες, γλυφιντζουράκια και τέτοια παιχνιδιάρικα καλούδια.Οπότε σωστή η κυρία Ray!!Συνδιάζει και την ποιότητα και και και μας λιγώνει, μας τρέλλανε πρωι πρωι ,λέμε!!!

    Καλό ροζ ΣΚ μωρό μου φιλάκια:)))

    • March 6, 2010 1:56 am

      Μπορεις ; Εγω παλι στα 2 αρχιζω να λιγωνω. Παντως ειναι γεγονος .. το παιχνιδιαρικο στυλ τραβαει! Καλο Σ/Κ και σε σενα, φιλια!

  3. March 5, 2010 8:52 am

    ta troga ola omos tora…mpafiasa kai ego…aman pia😀 (asxeto alla ithela na to po)

  4. March 5, 2010 9:19 am

    Αίσχος!!! Όλοι ανοίγουν τα δικά μου μαγαζιά ανα την υφήλιο… Δεν πάει άλλο.. Αποχωρώ για να φάω το καπέλο μου – αυτό του chef patissier- και επανέρχομαι για να κάνω βουντού να τους ξεφουσκώσουν τα μακαρόν και να τους εξατμιστούν τα cakes… Μα αει στο καλό πια…:-))))

    • March 6, 2010 2:01 am

      Επιτηδες για σενα το εγραψα για να σε δω παλι να χτυπιεσαιιιιι!! Φιλακια! Χα χα!

  5. March 5, 2010 10:19 am

    ααα πολυ κιουτ🙂

  6. margarita permalink
    March 5, 2010 11:01 am

    νοστιμωτατα φαινονται.. και το μαγαζι καλο… τουλαχιστον τα μακαρον ξερω τι ειναι και εχω φαει και πολλα .. γιατι ειχα αρχισει τον τελευταιο καιρο να αισθανομαι αστοιχειωτη και τριτοκοσμικη …

  7. March 5, 2010 1:17 pm

    Μπράβο στη μακαρνού της Δυτικής Ακτής και στο αλάνθαστο ένστικτο της Πρωτευουσιάνας. Υποκλίνομαι!
    Φιλί πρωινό με ήλιο

    • March 6, 2010 2:09 am

      Τζουστινακι, δενηταν ενστικτο, ηταν απολαυση ουρανισκου. Φιλια και καλο ταξιδι.

  8. zwaki permalink
    March 5, 2010 1:29 pm

    Εψαξα στο google να δω τι είναι αυτά τα “μακαρόν” γιατί δεν ήξερα και από τις φωτπγραφίες δεν κατάλαβα. Με έβγαλε, λοιπόν, σε ένα μπλογκ που λέει οτι μακαρόν είναι οι εργολάβοι! Αλήθεια?

    • March 6, 2010 2:12 am

      Ζωακι, τα μακαρονς δεν διαφερουν πολυ απο τους εργολαβους. Και τα δυο ειναι φιαγμενα με αμυγδαλοψυχα. Τα μακαρον ειναι πιο αφρατα. Παντως προσωπικα ενας καλος εργολαβος με θελγει περισσοτερο.

  9. March 5, 2010 5:02 pm

    Καλησπερούδια Δεσποινάκι

    Πίνω καφεδάκι, ως συνήθως😉 και πολύ θα ήθελα να είχα ένα από αυτά … εκεί. Έστω και ένα από τα μισά που παίρνετε για το σπίτι.

    Καλές δουλειές να έχει η κυρία Megan Ray λοιπόν, και εσείς πάντα να απολαμβάνετε τις γλύκες της.

    Φιλάκια

    • March 6, 2010 2:14 am

      Καλως το Λιλακο. Πραγματικα ενα με τον καφε ειναι οτι πρεπει! Αυτο το επιχειρηματικο δαιμονιο, η το εχεις η δε το εχεις. Φιλακια.

  10. Ρούλα permalink
    March 5, 2010 5:24 pm

    σνιφ…παίρνω ένα μακαρόν με γεύση τριαντάφυλλο…γκλουκ….να πάνε κάτω τα φαρμάκια… σνιφ (ωχ τώρα τι δικαιολογία να βρω,για να πάρω και το άλλο με γεύση σοκολάτα-πορτοκάλι),το βρήκα!
    να γιορτάσω που δεν πουλήσαμε την Ακρόπολη!
    καλό σαββατοκύριακο και πολλά φιλάκια

    • March 6, 2010 2:22 am

      Το τριανταφυλλακι ηταν πολυ ντελικατη γευση. Την Ακροπολη δε νομιζω οτι θα την πουλαγαμε, ουτε τους Δελφους ουτε την Επιδαυρο. Καλο Σαββατοκυριακο και σε σενα Ρουλα μου.

  11. March 5, 2010 9:24 pm

    Πραγματικα απο αυτο το μαγαζι μονο η Ευη λειπει απο κει μεσα με εναν τεραστιο ροζ μπερε να καθεται στο ταμειο!!!!

    και οσο σου μιλαω αρχιζω να νιωθω μια απιστευτη πεινα ..
    σε σενα το λεω αν παω στο ψυγειο τα επομενα δεκα λεπτα
    και φαω οτι βρω μπροστα μου το κριμα στο αλαβαστρινο λαιμουδακι σου Ντεπ!

    • March 6, 2010 2:29 am

      Ροζ μπερε;Α παπα με τιποτα. Λοιπον αυτα που λετε οτι πεινατε οταν βλεπετε φωτογραφιες, δεν το καταλαβαινω, αλλα το διασκεδαζω. Προσωπικε μονο με μυρωδιες κολαζομαι! Και σγα τωρα με σε παρουν τα παχητα!! Καλο Σ/Κ

  12. Δέσποινα κ permalink
    March 5, 2010 10:18 pm

    Δέσποινα μου γεια σου, όμορφη περιήγηση! Ωραίο κατάστημα , λαχταριστά macarons, και υπέροχες φωτογραφίες!! Σ’ ευχαριστούμε , να είσαι καλά.
    Δες αυτό: http://moroccancuisinemarocaine.blogspot.com/search/label/Macarons
    Ίσως να το έχεις δει, αν δεν.., πιστεύω θα σου αρέσει!!.

  13. March 6, 2010 2:46 am

    Πολυ ωραιο το λινκ και ενδιαφερον Δεσποινα μου, πολυ φιν φον η Μαροκινη! Δεν το ειχα δει, τωρα τελευταια δεν ψαχνω πολυ. Εγω σε ευχαριστω που ηρθες και εκανες τον κοπο να μου το δειξεις. Εχει κατι ωραια μπλογκς εκει εξω!

  14. elekat permalink
    March 7, 2010 10:00 am

    Ωραιώτατο το μαγαζί!
    Στυλάτο και πολύχρωμο!
    Απ’αυτά που σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα κι ας ξέρεις ότι κάποια μπορεί να μην σε συγκινήσουν!

Trackbacks

  1. walking down Market street #San Francisco ti amo « ασπρο
  2. San Francisco revisited (part 1) « ασπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: