Skip to content

Tersiguel’s – a French Country restaurant in Ellicott City MD.

October 19, 2010

This is one more post on the theme “culinary Maryland”. Ellicott City is a historic old town close to Baltimore. A joy for the antique hunter, Ellicott City attracted us  twice to this restaurant during the last month. Tersiguel’s is a ” French Country ” restaurant founded some decades ago by French immigrants. Today chef,  Michel Tersiguel, C.I.A. graduate is keeping the French tradition, with modern touches.
Tersiguel’s is  a remodeled old two story house, with three separate dining rooms decorated with old pictures and french faience objects.  But what is exceptional and impressive, is the service and the politeness of every single person from the host to the bus boy.

From two different visits, I am bringing today some pictures.

Offered by the chef before the dinner,  an amuse bouche, has a  different taste every day. This one is cactus.

lobster bisque

a different version of the classic Socca Niceoise:

Chick pea crepe with herbed goat cheese garnished with tapendae and roasted pepper salad.

 

Slow cooked porc served with braised creamed cabbage.

steak with Béarnaise sauce and demi-glace, potatoes Dauphinoise and green beens.

From all the desserts,  my favorite is a tart with fresh figs I tried last month. As everything in the restaurant is seasonal, I will have to wait one year to taste this superb creation again.

 

Tersiquel’s

8293 Main Street,

Ellicott City, Maryland 21043

410.465.4004

Σας φιλω γλυκα!

20 Comments leave one →
  1. October 19, 2010 3:54 am

    Μπήκα μόνο για μια πρωινή καλημέρα και να σου πάλι τα χρώματα και οι λιχουδιές που και πάλι δεν αντέχω να φάω με τίποτε. Αυτές τις μέρες είμαι στην πατρίδα για να παρουσιάσω το βιβλίο μου, αλλά κάτι διαδικτυακοί φίλοι μου έχουν λείψει πολύ μια και λόγω κατάστασης μένω για μια ακόμη φορά εκτός. Πολλά φιλιά (όχι βροχερά) από Σαλόνικα

    • October 19, 2010 10:18 pm

      Δωρα χαρα μου, σε σκεφτομουνα τις προαλλες. Λεω θα εχει βολευτει τωρα στ καινουργιο σπιτι, στην καινουργια πολη! Ευχομαι καλη επιτυχια στην παρουσιαση και σε φιλω πολυ!

  2. October 19, 2010 6:34 am

    Καλημερα με λαμπρο ηλιο απο δω κατω που μολις σταματησαν οι βροχες.Ευτυχως που ειναι πρωι και πινουμε καφεδακι γιατι οι γευσεις,τα χρωματα και οι πειρασμοι που ξεπηδουν απο τα πιατα σου ειναι μοναδικοι.
    Αχ ειναι υπεροχα ολα και ετσι και τα θυμηθω αργοτερα που θα πειναω να δω τι θα κανω!φιλια πολλα και να περνας καλα Δεσποινα.

    • October 19, 2010 10:21 pm

      Καλημερα Γιαννα μου, αλλουνου ειναι βεβαια τα πιατα αλλα συμφωνω οτι ειναι δελεαστικα οποιαδηποτε ωρα. Ευχαριστω και να περνας κι εσυ καλα.

  3. October 19, 2010 7:31 am

    όχι μόνο πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο για την τάρτα αλλά θα πρέπει να παρακαλάς να θέλει να την ξαναφτιάξει ο σεφ του χρόνου…😀
    φιλιά

    • October 19, 2010 10:23 pm

      Ελα μου ντε. Σεφ ειναι αυτος, μπορει να εχει αλλη εμπνευση του χρονου. Φιλια επισης.

  4. October 19, 2010 8:41 am

    Λοιπόν.. Αυτή η τάρτα με τα σύκα φαίνεται πολύ yummy…. Όπως και το steak γιατί λατρεύω τις πατατούλες dauphinoise… Τα φασολάκια όμως να μην σας τα στερήσω… Μπορείτε να τα φάτε όλα εσείς…:-)))

    • October 19, 2010 10:25 pm

      Ενταξει ουτε κι εμενα ειναι η λατρεια μου τα φασολακια, αλλα πρεπει να ομολογησω οτι ηταν οσο επρεπε βρασμενα και δεν ειχαν ιχνος κλωστης. Ηταν σχεδον νοστιμα! Φιλακια!

  5. margarita permalink
    October 19, 2010 8:58 am

    σαλααμ.. φιλενας.. τωρα γραφε οτι θες.. πρωτον με βρισκεις παντα στην ωρα του φαγητου.. και δευτερον αν πεινασω πολυ τρεχω διπλα και τρωω τα αναλογα… χιχιχιχιιχ.. πολλα θερμοτατα ( 35 αρια ) φιλια .. αυτα τα πιατα μου αρεσαν ολα!! σ αυτο να με πας αν ερθω ποτε ξανα!!

    • October 19, 2010 10:27 pm

      Σαλαμ χαρα μου! Θα παω κι εγω εκει στην αραπια, που μουχουνε μιλησει για την Μαργκω την εμορφη, για να με ξεναγησει. Αντε τυχερουλα, πηγαινε για ηλιοθεραπεια, αλλα μη μου το πεις! Φιλια!

  6. October 19, 2010 11:55 am

    Τώρα με την ησυχία μου διάβασα ΤΕΣΣΕΡΑ ολόκληρα θέματα. Χόρτασα απ όλες τις πλευρές Δεσποινάκιον!! Τι να πρωτοπώ, σκέφτομαι. Κατ αρχήν το καμηλό πολύ μόδα. Μαύρη πένσιλ φούστα, μαύρο ζιβαγκάκι κοντομάνικο, παπούτσι όξφορντ και καμηλό παλτό. Αγαπημένος συνδιασμός που καταφθάνει!! Εννοείται με το καμηλό δεν συζητώ την ξυπολησιά. Για φαντάσου πολύ αστείο!! Πάντως γενικώς στο σπίτι είμαι ξυπόλητο-όχι καλτσάκια- και μ αρέσει. Πακετάκι τα περιποιημένα velvet ποδαράκια όλο το χρόνο. Σκέφτομαι αυτό που είπες που βγάζουν τα παπούτσια τους κάτω απ το τραπέζι χο χο!! Θεέ μου, “θα πηδηχτώ” απ το παράθυρο,αν το ξαναδώ, γιατί το έχω συναντήσει. Άμα δε το μπορείς το 12ποντο μανδάμ μη το φοράς, αλλά μη μας βγάζεις τα κακάσχημα δάκτυλα σε vip θέση!!!Ουφφφ!!

    Σου στέλνω φιλάκια μεσημεριανά και αυτή η σούπα αστακού μου προκάλεσε μια λιγούρα. Μήπως να..?? Να με δώ!!

    • October 19, 2010 10:30 pm

      Καλα βρε παιδι μου.. καλα να σε χτυπαει το παπουτσι, αλλα μερικοι το συνιθιζουν και το κανουν συστηματικα. Κατα τα αλλα που ησουν τοσο καιρο, και γιατι δε γραφεις τιποτα. Κελ βαρεμαρ στην μπλογκοσφαιρα τελευταια! Φιλακια!

  7. October 19, 2010 1:15 pm

    Φαγάκια κι εστιατοριάκια βλέπω κι αναστατώνομαι μικρή Πρωτευουσιάνα μου. Γιατί μας το κάνεις αυτό τώρα που μπήκαν τα κεφάλια μέσα και τελούμε εν διαίτη;
    Συνεχίζεις να με εντυπωσιάζεις με τα ωραία της περιόχής σου. Τόσο νουβέλ κιουζίν, και τόσο ευπαρουσίαστα πιάτα, νόμιζα πως μόνο η Νέα Ορκη διέθετε.
    Ομως και η πρωτεύουσα δεν πάει πίσω.
    Φιλάκια

    • October 19, 2010 10:33 pm

      Αμαν με τη διαιτα σου πια βρε Καναδεζα, Διαιτα την ανοιξη, διαιτα το χειμωνα, διαιτα το κατακαλοκαιρο, και το φθινοπωρο διαιτα; ΦΦΦ! Ε! οχι μονο στη Νεα Ορκη, κι εμεις εδω στην πρωτευουσα ειμαστε γκουρμαν οσονουπω! Φιλακια, με αερα χορτασες ;

  8. October 19, 2010 1:52 pm

    Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!Το foodstyling, την ποικιλία, τις φωτογραφίες ,την παρουσίαση του εστιατορίου; Υπέροχη ανάρτηση

  9. October 19, 2010 5:07 pm

    Χε, χε, σήμερα όμως έχω φάει πριν διαβάσω!!
    Να πω μόνο, το επιδόρπιο εμένα άμα δεν είναι γλυκάκι δεν……..
    Δηλαδή με την έννοια ότι σύκα έχω και στο σπίτι μου🙂
    Δεν μπορώ να πηγαίνω στα εστιατόρια και να τρώω φρούτα!

    Φιλιά χορτασμένα

    • October 19, 2010 10:35 pm

      Ελα δω. Τα συκα που εχεις στο σπιτι σου ΔΕΝ ειναιο ιδια με αυτα. Ουτε σε ταρτα με κρεμα πατανε, ουτε ειναι σιροπιασμενα. ΑΡΑ ακυρον! χε χε! Φιλακια!

  10. panathinaeos permalink
    October 20, 2010 6:25 am

    δεσποιναριον!!!!! αφησα διασπαρτα σχολια επι των φωτο ολογυρα…. στα περισσοτερα ζεστα πιατα βλεπω μια υγρη ταραχη πολλες σαλτσες, βουτυρα, και χαμηλη αισηθτικη διαταξη
    απο την αλλη, το πατε και το αστακοζουμο φαινονται εξαιρετικα
    μπορει να αδικων τον σεφ, αλλα τα πολλα ζουμια δεν ειναι καλο σημαδι…
    παιρνω ολο το πατε και φευγω λοιπον….

  11. October 20, 2010 10:48 am

    Τα ζεστα πιατα αγαπητωτατε μου, ηταν καλα. Και κυριως το χοιρινο που ελυωνε στο στομα. Τωρα μπορει να ειμαι λιγο προκατειλλημενη, αλλα μ’ αρεσει λιγο ζουμακι στο κρεας. Η αισθητικη ειναι κι αυτη λιγο καντρι αλλα ταιριαζει με το περιβαλλον. Επισης μη ξεχναμε οτι πρεπει να αρεσει και στα αμερικανικα γευστικα κυτταρα. Στεγνο steak κανεις δεν θα το επαιρνε. Απο την αλλη εχουν δει τα ματακια μου πολυ χειροτερα εδω, να περιλουζουν την μπριζολα με ντρεσσιγνκ, οποτε με επηρρεαζει και το .. σχετικο της υποθεσης. Το φιλετο και το στεηκ ειχαν λιγο παραπανω, συμφωνω.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: