Skip to content

the babies

October 20, 2010

 

Ο Πιερ, ο Γκαστον και ο Ζακ πηγαν στην αγορα και βρηκαν πιπεριες και πατατες στα μετρα τους.  Εχει γεμισει η αγορα με μπεϊμπυ λαχανικα. Τι κολοκυθακια, τι καροττακια, να τωρα και πιπεριες.  Το μπουκαλι της μπυρας διπλα  το εβαλα για να δειτε ποσο μικρες ειναι οι πιπεριες.  Ε! ενταξει , την ηπια οσο μαγειρευαν οι μαγκες.

Η αληθεια ειναι οτι μικρες bell peppers πρωτη φορα ειδαμε στην αγορα.  Πολυ συχνα αγοραζω τα κολοκυθακια που ειναι δυο μπουκιτσες  το καθενα και φτανει να τα βουτηξεις στο βραστο νερο για να ειναι ετοιμα για φαγωμα.  Μ’ αρεσουν αισθητικα γιατι στολιζουν πιο ομορφα ενα κυριως πιατο. Αλλα και ετσι σκετα με λαδι και ριγανη ειναι εξαιρετικα παρουσιασιμα.  Τα μικρα καροτα στολιζουν πιο ομορφα ενα ψητο και οι baby κιτρινες κολοκυθες ειναι σαν παιχνιδακια. Φανταζομαι οτι ετσι μπορει να πεισεις κι ενα μωρο να τα φαει.

Τωρα σκεφτομαι οτι ολα αυτα ειναι προϊοντα γεννετικης μηχανικης.  Κι ομως φερνουν τη σφραγιδα της βιολογικης καλλιεργειας.  Δυο κονσεπτς που καπου αλληλοσυγκρουονται.   Κι εγω τα αγοραζω γιατι ειναι αισθητικα ομορφα.  Αλλο να εχεις στην πιατελλα πατατες ” γκωναρια”  κι αλλο πατατακια περλες (ενταξει θελει να βαλεις 3 στο στομα για να καταλαβεις πατατα).

Τι γνωμη εχετε στο θεμα.  Σας αρεσουν τα babies;   Προσοχη δε ρωτω για τα babes μου Γκαστον και ΣΙΑ!

Τις πιπεριες τις γεμισαν με τυρι φετα και τις εψησαν στο φουρνο.  Μια μπουκιτσα η καθεμια.  Τις πατατες τις αλειψα λαδι και λεμονι και τις εβαλα στο φουρνο ωσπου εγιναν λουκουμακια (μπουκιτσες φυσικα)

Σας φιλω γλυκα!

Πη Ες. Αυτο το εγραψα χτες βραδυ αλλα μετα κοιμηθηκα πανω του!

12 Comments leave one →
  1. October 20, 2010 11:28 am

    Ως τρεφόμενη αποκλειστικά με μπουκιές – και πριν χ. – λατρεύω τις baby versions των λαχανικών. Και χαίρομαι πανω από όλα οπτικά τα πιάτα που συνθέτουν

    • October 21, 2010 12:42 am

      Περαστικα, και γρηκορα να σου ξαναρθει η ορεξη. Κι εγω Σο Φαρ μου για την αισθητικη τα προτιμω!

  2. October 20, 2010 11:34 am

    Βασικά τις πατάτες πέρλες εγώ βαριέμαι να τις καθαρίσω… Τα baby λαχανικά όμως, όσα τρώω, δηλαδή κάτι μικρά καλαμπόκια και κάτι μικρά καρότα, τα λατρεύω.. Α! Και κάτι τοσοδούλικα κολοκυθάκια που φτιάχνει η Λιάνα με κατσικίσιο τυρί και ένα σούπερ dressing που είναι by far το νοστιμότερο πιάτι διαίτης που έχω δοκιμάσει.. Φιλάκια!!!

    • October 21, 2010 12:45 am

      Ευη μου, τις μικρες πατατες δεν τις τις καθαριζουμε, τις πλενουμε καλα και τις ψηνουμε με το φλουδι. Εξ αλλου δεν υπαρχει..τοσο μικρο μαχαιρι! Τωρα θαθελα να μαθω τι ντρεσσινγκ χρησιμοποιει η Λιανα! Φιλια!

  3. October 20, 2010 11:44 am

    Ότι μου αρέσουν, μου αρέσουν!
    Αυτό που με προβληματίζει είναι τα γενετικώς πειραγμένα…
    Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε και μικρομαγειρική!!!

    • October 21, 2010 12:46 am

      Μικρομαναβικη μαλλον! χε χε! Φιλια Μαρκονακη!

  4. October 20, 2010 12:55 pm

    Λατρεύω babes!!!

  5. margarita permalink
    October 20, 2010 1:36 pm

    μικρα, μεγαλα νοστιμα να ειναι…. μολις αγορασα κατι κολοκυθακια Ιορδανιας μικρα μεν αλλα τουλαχιστον οχι ισομεγεθη.. εμενα αυτο με ενοχλει.. το ιδιο μεγεθος…

    • October 21, 2010 12:48 am

      Χα χα αναποδηηηηηη!! Ολοι τα θελουν ομοιομορφα, εσενα σε ενοχλει! Αρχισες να μαγειρευεις κιολας; Φιλακια!

  6. Ρούλα permalink
    October 20, 2010 6:51 pm

    Φαντάζομαι ότι τα γαλλάκια θα παρεξηγήθηκαν με τα αφιερώματα στην ιταλική και γαλλική κουζίνα και είπαν να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό για να σε ευχαριστήσουν. Αν κυκλοφορούσαν εδώ μπέιμπυ λαχανικά, θα έπαιρνα αλλά όχι για καθημερινή χρήση, θα είχα τις επιφυλάξεις μου αλλά από την άλλη και αυτά που παίρνουμε μας εγγυάται κανείς ότι δεν είναι γενετικά τροποποιημένα ,απλά το μικρό μέγεθος είναι καραμπινάτη μετάλλαξη. Οι πατατούλες και τα καροτάκια δεν χρειάζονται καθάρισμα νομίζω, με ένα καλό πλύσιμο είναι οκ, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.
    Από αισθητικής πλευράς όμως σκίζουν, τελικά τα γαλλάκια έχουν πολύ φιν φον προτιμήσεις , είναι να αναρωτιέται κανείς από πού να πήραν αυτά τα μικρά ( δεν βγήκα εκτός θέματος, δεν είπα την άποψή μου για τα τρισχαριτωμένα γλυκούλικα και εκλεπτυσμένα σεφάκια) 🙂
    φιλάκια

  7. October 21, 2010 12:54 am

    Σωστα Ρουλα το ειπες. Καραμπινατη μεταλλαξη, με φιν φον αποτελεσμα. Ξεχασα να γραψω στην αναρτηση οτι δε μου αρεσει που τα ονομαζουν ελληνικα ” μωρα λαχανικα” Μολις ακουω ” μωρα” αρχιζω να ανατριχιαζω. Η μεταφραση απο το αγγλικο καπου χανει. Τα σεφακια σε χαιρετουν τα γρινιαρικα! Φιλια!

  8. panathinaeos permalink
    October 21, 2010 3:54 am

    δεσποιναριον!!!!!
    οι παρεμβασεις αυτες στη φυση με βρισκουν εντελως παντελως και τελειως αντιθετο!!!!
    μου αρεσουν τα μικρουλια, αλλα μονο σαν φω…
    για να παιζουν τα γαλλακια σου να μη πληττουν οαν δεν μαγειρευουν…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: