Skip to content

μια αλλοιωτικη δροσερη σαλατα

March 13, 2011

Gaston:  Τι κοβει αυτη εκει κατω ρε Pierre;

Pierre:   Ραπανακια κοβει ρε Gaston δε βλεπεις;

Jacques: Ποντικινα στην τρυπα της δε χωραγε….

Η σαλατα που φιαχνω σημερα ειναι μια μικρη παραλλαγη της συνταγης ” Chicory, celery, grapa and radish salad”  που βρηκα στο περιοδικο Delicious του Φεβρουαριου. Εψαχνα για μια δροσερη σαλατα για συμπληρωμα σε ενα πρωτο πιατο με τυροπιττα. Αυτη τραβηξε την προσοχη μου.

Καθαριζω και ξεχωριζω τα φυλλαρακια απο τρια belgian endives.  Στο αγγλικο περιοδικο αυτα αναφερονται ως Chicory.  Η συνταγη προτεινει ασπρα και κοκκινα. Δυστυχως δεν βρηκα κοκκινα που σιγουρα δινουν αλλο χρωμα στον συνδιασμο. Αυτη ηταν η πρωτη αλλαγη.  Κοβω σε ροδελες 8 ραπανακια.  Ψιλοκοβω ενα μπαστουνακι σελερι.  Η συνταγη θελει 3 αλλα θεωρω οτι το σελερι εχει πολυ εντονη γευση και σε μεγαλυτερη ποσοτητα θπερκαλυπτει τις αλλες ντελικατες γευσεις.  Κοβω στην μεση 200 γραμμαρια κοκκινα σταφυλακια (χωρις κουκουτσια).

Στην πιατελα στολιζω τα φυλλαρακια της σαλατας και στο κεντρο τοποθετω τα υπολοιπα λαχανικα και  τα σταφυλακια.

Το ντρεσσινγκ για αυτη την σαλατα ειναι το μυστικο της νοστιμιας πιστευω.  Τρεις κουταλιες ελαιολαδο, μια κουταλια ασπρο ξυδι, το χυμο απο ενα ολοκληρο λεμονι, μια κουταλιτσα ετοιμη μουσταρδα, ενα σκορδο κι ενα shallot ψιλικομμενα και λιγο αλατακι.  Λιγο πριν σερβιρω τη σαλατα χτυπαω ολα τα υλικα του ντρεσινγκ μαζι και περιχυνω.

Ιδου το αποτελεσμα.  Πολυχρωμο, τραγανο με γευσεις που δενουν τελεια μεταξυ τους.  Τολμηστε την.

Σας φιλω γλυκα. (ενω τα τεμπελοσκυλα συνεχιζουν..)

Gaston: Impression salade piquante!

Pierre: Ou est la baguette?

Jacques: Την καβαλησε η μανδαμ!

Gaston:  Καιρος να κατεβαινουμε απο το ραφι με τα βιβλια γιατι την ειδε Εσκοφιέ και Ρενουαρ στην συσκευασια ενος.

Pierre: Allons!

Jacques: Teflons!

Advertisements
6 Comments leave one →
  1. orfia permalink
    March 13, 2011 7:23 am

    Καλημερα Δεσποινακι μου. Ζωγραφισες παιδι μου η μαγειρεψες??? Θα την αντιγραψω σιγουρα, φαινεται ελαφρια , ευκολη και βεβαια κανει πολυ ωραια εντυπωση στο τραπεζι.
    Ευχομαι μια ομορφη Κυριακη, εμεις εδω εχουμε λιακαδα και ετοιμαζομαι για βολτιτσα.
    Φιλακια πολλα πολλα!

  2. March 13, 2011 8:15 am

    Καλημέρες,
    Συμφωνώ με την προλαλήσασα, ζωγράφισες!
    Πολύ ωραίος συνδυασμός και οπτικά και γευστικά.
    Καλά έκανες και μείωσες το σέλερι, είναι πολύ έντονο και μπορεί να υπερκαλύψει τις άλλες γεύσεις.
    Καλή όμορφη Κυριακή με πολλά ανοιξιάτικα φιλιά από τα Φάληρα!

  3. March 13, 2011 9:17 am

    Χμμμ.. Εγώ όπως φαντάζεσαι ίσως τις σαλάτες τις περνάω λίγο στα πεταχτά όταν διαβάζω το Delicious αλλά αυτή φαίνεται ενδιαφέρουσα όντως.. Και μου άρεσε και το στήσιμο, απολύτως επαγγελματικό και φιν φον… Ελπίζω να περάσατε υπέροχα και να το γιορτάσατε το παιδάκι σας πανηγυρικά όπως του αξίζει.. Και περιμένω ανυπομόνως ανταπόκριση και για τα υπόλοιπα πιάτα… 🙂 Φιλάκια..

  4. March 13, 2011 10:56 am

    teleia! 🙂 (egw tis pairnw etoima kommenes apo marks and sparks. prepei na xetempeliasw k na xanaasxolhthw..:-)

  5. March 13, 2011 3:13 pm

    Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε! Δείχνει υπέροχη…

  6. Despinarion permalink
    March 14, 2011 3:50 am

    Ευχαριστω για τα σχόλια. Η εικόνα πάντα σε ενα βιβλίο η περιοδικό ειναι πολυ βασικός παράγοντας για να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Βιβλία μαγειρικής χωρίς φωτογραφίες ειναι απαράδεκτα. Δοκιμάστε την και ελπίζω να σας αρέσει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: