Skip to content

καλοκαιρινες νοστιμιες – summer delicacies

June 22, 2011

H μεγαλες μου αγαπες του καλοκαιριου ειναι οι ντοματες, οι μελιτζανες  και τα κολοκυθακια.  Ο φαρμερ Τζο φροντιζει να εχει παντα τα καλυτερα,  τα πιο φρεσκα και τα πιο οικολογικα.  Πολλα απο αυτα απλα κανουν τη διαδρομη μερικων μετρων, χωραφι-παγκος.   Στα καρβουνα τα λαχανικα  ειναι εξαιρετικα.  Τα μαριναρω για μερικες ωρες σε αγνο ελαιολαδο και αλατι.   Τα ψηνω στα καρβουνα για εικοσι περιπου λεπτα και οταν τα αποσυρω απο τη φωτια προσθετω λιγι κοκκινο ξυδι και ριγανη.   Φετος τα περασα σε σουβλακια.  Μικρα καροτα, ντoματακια, μανιταρια, μελιτζανες, κολκυθακια, πιπεριες και σπαραγγια.  Ετσι τα γυριζω τουμπα ευκολα στη φωτια και σερβιρονται πιο ευκολα σε μεριδες.

Προσφατα τα σουβλακια με τα λαχανικα τα σερβιρισα πανω σε ενα νοστιμωτατο πιλαφι.  Το ρυζι βραζει σε ζωμο κοτας περιπου για 15 λεπτα.   Κλεινω τη φωτια και το αφηνω σκεπασμενο αλλα δεκα λεπτα για να γινει στον ατμο του.  Τριβω τζιντζερ στο πιλαφι μου και προσθετω ψιλοκομενο cilantro.  Ετσι εχω ενα αρωματικο πιλαφι που ταιριαζει και με κρεας και με ψαρικο.

Μ’ αρεσει να φωτογραφιζω φαγητα.  Παλιοτερα δεν αφηνα τιποτα να μου ξεφυγει.  Καπου ας πουμε “ηρεμησα” , αλλα το μερακι και η λοξα ειναι ακομα εκει.  Ειναι ομορφα αυτα που τρωμε.  Τα χρωματα, οι μυρωδιες, οι γευσεις, οι εικονες.

Ποικιλια τυριων μετα το γευμα.

Μισο αβοκαντο, ψηνεται μερικα λεπτα απο καθε μερια στα καρβουνα. Γεμιζω τη βαρκουλα με ψαχνο απο καβουρι.  Εχω ετοιμασει απο χθες μια σαλτσα απο ψιλοκομμενη ντοματα και κρεμμυδακι, λαδι και λιγο κοκινο ξυδι.

Λαχταριστα καβουρια με το απαραιτητο Bay Seasoning  στου Mike’s (Annapolis, South River)

και στο τελος τα κερασακια, τραγανα τραγανα!

Σας φιλω γλυκα

Advertisements
10 Comments leave one →
  1. June 22, 2011 7:04 am

    Αληθινά “Έργα Τέχνης” απ την κορφή ως τα νύχια 🙂
    Υπέροχες μυρωδιές, γεύσεις, αρώματα, ζωγραφιές στο τραπέζι σου Δεσποινάκι 🙂
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

  2. June 22, 2011 7:49 am

    α πα πα πα!Τέλεια!!!!!!!!!!!

  3. June 22, 2011 8:03 am

    Μούρλια!

  4. June 22, 2011 10:45 am

    Αμαννννν….ξελιγωθηκα!

  5. June 23, 2011 12:39 am

    Χαιρομαι που σας αρεσαν. Δοκιμαστε το πιλαφακι, ηταν πολυ καλο και την δευτερη μερα ξαναζεσταμενο, .. ακομα καλυτερο! Σας φιλω!

  6. June 24, 2011 6:34 am

    Αχ αχ και βαχ!!
    Καλε τι γινεται σ’αυτο το Δεσποιναρεικο και εγω ειμαι τοσο μακρυα!Με τρελαινουν οι λεπτομερειες ομως.Τα υπεροχα σερβιτσια, οι σαλτσουλες, δυο κερασακια που ποζαρουν ολο γλυκα,η φινετσα σου καλο μου πλασμα.
    Τελειες εικονες ευχαριστω.

  7. June 25, 2011 11:20 am

    Οπου και να κοιταξεις το Καλοκαιρι Γιαννα μου, εχει κατι ομορφο που δε χρειαζεται επεμβαση. Ειναι ομορφο απο μονο του. Καλη διαθεση χρειαζεται κι αυτη δεν ευδοκιμει τελευταια. Σκεφτομαι ομως οτι οπως ανεβαινει η δικη μου διαθεση οταν κανω τετοιες αναρτησεις, ετσι ανεβαινει και η δικη σας. Κακα τα ψεμματα. Αγαπω τον κοσμο που ερχεται εδω. Φιλια Γιαννα μου.

  8. luna permalink
    June 25, 2011 6:34 pm

    Οπου και να κοιταξεις το Καλοκαιρι Γιαννα μου, εχει κατι ομορφο που δε χρειαζεται επεμβαση. ..eipes esu, ki egw lew… opou epemveneis esu panta kati omorfo vgenei.. kai gia mena thn kiliodouli,auto to shmerino einai katapliktiko… filia polla despiniw

  9. June 26, 2011 1:32 pm

    Lunaki μου, ευχαριστω για τα καλα λογια! Πολλα φιλια στη Γερμανια!

  10. July 6, 2011 6:52 am

    ..κι όταν είναι κομμένα απ το κήπο είναι ακόμη πιο νόστιμα, λατρεμένη μου φίλη::)))

    Φιλί:::DDDD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: