Skip to content

κρασι απο τον τοπο σου

June 26, 2011

Χαλεποι και δυσκολοι καιροι.  Ζορι,  περικοπες, αβεβαιοτητες.  Επειδη εδω το μπλογκ δεν ασχολειται διεξοδικα με την οικονομικη περιπετεια της Ελλαδας, δε σημαινει οτι η κυρια του δεν στεναχωριεται, δεν ενημερωνεται, δεν συζητα η δεν εχει γνωμη.  Υπαρχει ομως τοση χυμα τοποθετηση πανω σε αυτο το καυτο θεμα στο διαδυκτιο, ωστε το πραγμα καταντα πιο κουραστικο απο την ιδια την αβεβαιοτητα.  Πιστευω οτι η δικη μου γνωμη στα σοσιαλ μηντια πανω σε αυτα, ειτε χανεται στα βαθεια νερα, ειτε προκαλει ασχετες αντιδρασεις, η παρεξηγειται, η στο κατω κατω δεν ενδιαφερει βρε αδερφε,  οποτε την περιοριζω σε κατ’ ιδιαν συζητησεις με  δικους μου ανθρωπους.

Γεγονος παντως ειναι ενα: Τα πραγματα βαινουν προς το χειροτερο,  και μονο οι ανθρωποι που εχουν καποια ενδιαφεροντα περαν της γρινιας και της αρνητικοτητας, θα περασουν την κριση πιο ανωδυνα.   Ραπισμα στη μιζερια το θεματακι σημερα με την προβολη Ελληνικων προϊωντων απο μεγαλο αμερικανικο περιοδικο.

To   Wine Spactator     ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα οινολογικα περιοδικα στον κοσμο.  Στο τευχος του Ιουλιου με μεγαλη χαρα διαπιστωσα οτι εννεα Ελληνικα κρασια δοκιμαστηκαν και βαθμολογηθηκαν απο τους εκδοτες του περιοδικου και προτεινονται στη στηλη ” The buying guide”.   Η βαθμολογια που βλεπετε στην αρχη πριν το ονομα του κρασιου εχει ως εξης:

95-100 Classic, a great wine

90-94 Outstanding, a wine of superior Character and style.

85-89 Very Good, a wine with special qualities.

80-84 Good, a solid well-made wine

75-79 Mediocre

50-74 Not recommended

Με χαρα (και μια αισθηση αισιοδοξιας) παραθετω τη λιστα του περιοδικου.

Σας φιλω γλυκα.

P.S (Πη Ες)  Thank you Kim Marcus, for tasting and grading the Greek Wines.

10 Comments leave one →
  1. June 26, 2011 2:38 pm

    Σοφή μου πρωτευσιάνα, γίνονται εξαιρετικές προσπάθειες στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα μας, λίγο τις τιμές να ρίξουν οι παραγωγοί για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, λίγο να ασχοληθούν με το marketing και όλα θα πάνε καλύτερα, τουλάχιστον εκεί….
    Κυριακάτικα φιλιά

    • June 27, 2011 10:28 pm

      Διαβαζοντας διαφορα αρθρα κατα καιρους το εχω συνειδητοποιησει Ποπη μου, Που θα παει θα προχωρησει η προσπαθεια. Η δημοσιευση ας ειναι ενθαρρυνση για βελτιωση. Φιλια!

  2. June 26, 2011 4:44 pm

    Αγαπημένη, η αλήθεια είναι πως η ταλαιπωρία θέλει γερό κουπί, η στεναχώρια γέλιο και η φτώχεια καλοπέραση.. Και πως η Ελλαδίτσα μας παρόλα όσα περνάει αυτή την εποχή καταφέρνει να επιπλέει προς το παρόν και να γίνεται και μόδα.. Κάτι το προηγούμενο γαλλικό Vogue με το μεγάλο αφιέρωμα, κάτι τα ελληνικά κρασιά που πάντα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους, κάτι ο ήλιος που τα κάνει όλα να φαίνονται πιο αισιόδοξα, κάτι το γονίδιο μας που αποδεικνύεται ανέλπιστα ανθεκτικό… Θα τα καταφέρουμε, με τον έναν ή το άλλο τρόπο.. Όσο για σένα, νομίζω πως όλοι όσοι σε ξέρουμε δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως και νοιάζεσαι, και ενημερώνεσαι και άποψη έχεις και ας μην ζεις εδώ.. Δεν έχεις να αποδείξεις λοιπόν τίποτα σε κανέναν.. Φιλιά πολλά πολλά…🙂

    • June 27, 2011 10:33 pm

      Καλα η Ελλαδιτσα θα επιζησει και καποια στιγμη ισως να παρει και την ανιουσα. Ας κινηθουν λιγο μερικες αγορες να παρουμε φορα. Αυτη η στασιμοτητα και η εκ των εσω αδρανεια με σκοτωνει. Και σκοτωνει πολλους. Οσο για το κουπι, ας εχουμε γερα μπρατσα. Φιλια Ευακι μου.

  3. panathinaeos permalink
    June 27, 2011 5:58 am

    Δεσποιναριον!!!!!!!!!!!
    Δεν υπαρχει λογος για αυτομαστιγωση και τυψεις. Οι Ερινυες μετωκησαν εξαλλου. Για ολα φταινε οι αλλοι. Κι ετσι ξεμπερδεψαμε. Βαλε αυτο διπλα στο αχτυπητο “θα σας φορολογησω μεχρι θανατου” κι εχεις ολη την επικαιροτητα του ελλαδισταν. Καθοσον αυτο το συνοθυλευμα δεν ειναι η Ελλας.
    Μετα απο αυτη την κατατοπιστικη εισαγωγη, ερχομαι στα κρασακια. Αυτο που γραφει η Ποπη ειναι ορθωτατο. Τα ελληνικα κρασια μπορει να εχουν σημειωσει αλματα προοδου, αλλα ειναι πανακριβα (τα καλα εννοω) σε σχεση με τον Ευρωπαικο ανταγωνισμο. Επειδη οι αγορες ειναι διεθνεις σημερα, ενα προιον οσο καλο και αν ειναι δεν προκειται να επιβιωσει αν η τιμη του ειναι μη ανταγωνιστικη. Αυτο το μαθημα ποτε θα το μαθουμε;
    Αδυνατω να απαντησω και παω για τον καθημερινο καματο.
    Φιλια πολλα στην Πρωτευουσα (τωρα που γυρισε Michelle απο τη Νοτιο Αφρικη κανονησε βρε παιδι μου να πιουμε ενα τσαι…)

    • June 27, 2011 10:40 pm

      Χα χα, δεν αυτομαστιγθηκα βρε παιδι μου. Αλλα ηθελα να το πω αυτο. Καθεσαι λιγο μπροστα στην οθονη του πισιου σου και αρχιζουν να σε βομβαρδιζουν με οτι μπορεις να φανταστεις. Κι επειδη εδω ειναι πολλοι οι χαμενοι, υπαρχουν διαφορων ειδων φταιχτες, αιτιες,οπτικες γωνιες, δικια και αδικα. Και γινεται ενας αχταρμας.
      Το φορολογικο αστο, δεν μπορουσαν να αρχισουν απο την μειωση δαπανων.
      Φιλια χαρα μου και κοιτα, οταν την βρω ευκαιρη τη Μισελ θα σε φωναξω. Θα σας φιαξω και τη ταϊμ κιουκαμπερ φινγκερ σαντουιτσες. Αντε μπραβο.

  4. June 27, 2011 9:14 am

    Δεσποινακι μου να χαιρεσαι ,
    ζουμε μεγαλες στιγμες και ειναι για το καλο μας ,
    επρεπε να ξεβολευτουμε απο την βλαχομπαροκ χλιδα και να δουμε το μελλον μας ,
    εστω και τοσο αργα..

    -ziveli!

    • June 27, 2011 10:42 pm

      Ενταξει Ταλισκερ μου, οσο μπορω χαιρομαι. Χαιρομαι ομως που σε βλεπω και το αντιμετωπιζεις θετικα. Μακαρι, μακαρι να γινει μια σωστη αναγεννηση αξιων.
      ζουμπουλί !

  5. June 27, 2011 12:33 pm

    Τα τελευταια χρονια στην Ελλαδιτσα εχουμε μια πολυ σπουδαια παραγωγη κρασιου και ολο και περισσοτεροι ασχολουνται σοβαρα με το συγκεκριμενο ειδος.
    Ναι ειναι πολλες φορες ακριβα, αλλα ειναι κατι στην εγχωρια παραγωγη που χωλαινει πραγματικα και σπανια προσφερει ποιοτητα στα προιοντα μας.
    Η περιοχη του Αμυνταιου φημιζεται για τα εξαιρετικα κρασια της, αλλα εγω λογω αποστασης πηγαινω συχνα στην Νεμεα οπου επισης γινεται πολυ σοβαρη προσπαθεια και στον τομεα της βιολογικης καλλιεργειας.

    • June 27, 2011 10:45 pm

      Γεια σου Γιαννα μου. Σωστα και αλλες περιοχες εχουν εξαιρετικα κρασια, ισως να τα δοκιμασουν καποια αλλη στιγμη και να τα βαθμολογησουν. Φανταζομαι ομως δοκιμαζουν μονο αυτα που εξαγονται. Στην υγεια σου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: